Câte măști atâtea oglinzi. Câte roluri de jucat, câte măști de purtat pe scena vieții până în momentul în care poți fi în sfârșit tu, cel adevărat, cel autentic, cel care-și asumă propria viață fără mască? Când ai curajul sa te redescoperi așa cum ești, să te iubești fără a te masca pentru a te accepta și a te face acceptat, viața va deveni atunci propria-ți scena, în care ești și actor și regizor. STEREOTIP este o expoziție care mai mult decât un manifest, este despre povestea și drumul eroului și a eroinei care trăiește în tine. Ca dovadă una dintre lucrările stereotipului Luptătoarea a câștigat Medalia de Aur al Salonului 3rd International Exhibition of Photography PORTUGAL 2021.

Adevarul ascuns in mituri, arhetipuri si stereotipuri

Legenda lui Făt-Frumos din basmul romanesc “Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” se transpune aici în povestea Fetei-Frumoase care-și caută propria desăvârșire pe drumul renunțării la tot ce este fals, cu fiecare mască recunoscută și fiecare oglindă spulberată, își găsește propria nemurire regăsindu-se pe ea însuși, cea autentică, cea adevărată, cea divină. Ea devine atunci propriul său erou, viața-i devine propria scenă în care alege sa fie totul pentru și prin ea însăși, o operă de artă, așa cum este Divina Feminină.

Timișoara vernisaj 5 august 2021

Vă invităm să descoperiți expoziția manifest ‘ STEREOTIP I Oscar Iustin & Alice Miracle”, un eveniment multi-cultural cu numeroase momente artistice, deschisă publicului pe perioada 5 – 19 august 2021. Vernisajul din data de 5 august 2021 începând cu orele 18:30 este organizat la Centrul Multifuncțional Bastion, Str. Hector, nr.4. Vernisajul este organizat în exterior, în fața sălii expoziționale, conform normelor de prevenție actuale.

Veți admira 26 de opere de fotografie artistică într-un stil baroc minimal, simbolistic și ancestral, pe pânză, centrat pe stereotipurile feminine în manifestare observabile în ziua de astăzi și pe arhetipurile universale, existente dincolo de spațiu și timp. Veți descoperi un artist fotograf și o artistă pictoriță care se joacă cu tehnici multiple și tot atâtea culori pentru a reda idei arhetipale care ating adevăruri fundamentale : Mama, Copilul, Luptătoarea, Fecioara, Femeia Sălbatică, Artista, Seducătoarea, Mistica, Regina sunt doar multiplele fațete ale Divinului Feminin care le îmbrățișează pe toate în același timp, simplu și complet.

Operele artistice ale lui Oscar Iustin și ale lui Alice Miracle sunt pocnirea din degetele Magicianului care vede dincolo de iluzia măștilor și a falsităților asumate din conveniență. Prin co-creația lor au reușit să aducă la lumină un adevăr fundamental, acela al frumuseții omului care trăiește coerent în corp, minte și spirit pentru că are curajul de a renunța la tot ce nu este autentic, construindu-și conștient propria desăvârșire.

Expoziția este organizată sub patronajul AAFR Asociației Artiștilor Fotografi din România, Oscar Iustin fiind un membru al asociației începând cu 2021. Pentru a face puntea de legătură între mituri, arhetipuri și stereotipuri, Petronela D. Solovastru va curatoria expoziția de la Timișoara, alături de Marcel Tolcea și Ciprian Dughir. Evenimentul va fi moderat de Ruxandra Adam, iar invitații speciali ne vor delecta cu alte momente artistice spectaculoase inedite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.