Ieri seară la ora 20:00 a fost publicat pe contul de Facebook al primarului Timișoarei o hotărâre a Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Timișoara, o hotărâre care instituia la mai puțin de patru ore de la publicare obligativitatea tuturor persoanelor aflate pe raza municipiului Timișoara de a purta mască și mănuși în mijloacele de transport public dar și în spațiile închise ale structurilor publice și private în care se desfășoare relații cu publicul. Adică în supermarketuri, magazine și în relația cu funcționarii publici.

Cu alte cuvinte, deși de la ora 22:00 oamenii nu mai aveau dreptul de a ieși din casă, conform carantinei instituite de Guvernul României, comitetul condus de primarul Nicolae Robu îi obligă pe oameni ca în mai puțin de două ore să își procure măști și mănuși. De unde? Probabil știe doar dânsul …

Ulterior, confruntat cu valul de nemulțumire al prietenilor de pe Facebook dar și al presei, Nicolae Robu a menționat că vor fi trei zile de grație, în care nu vor fi date amenzi pentru nepurtarea mănușilor sau măștilor. Despre montarea de către Primăria Timișoara a dezinfectanților în blocuri, primarul i-a trimis la clasica plimbare pe timișoreni, spunându-le: „vă rog frumos, nu mai pretindeți să va dea Primăria măști, mănuși, dezinfectanți, dispersoare etc! Toate acestea sunt lucruri pe care trebuie să și le procure fiecare„. Vă reamintim că Ordonanța Militară 4 prevede ca Primăria Timișoara să cumpere de mai bine de o lună și să monteze dispensoare cu soluții dezinfectante în toate blocurile din oraș, obligativitate pe care primarul ales al Timișoarei o ignoră în mod explicit, deși nu ar costa mult în comparație cu risipa de bani făcută de Primăria Timișoara în această perioadă, iar în săptămânile scurse e la emiterea ordonanței ar fi fost timp suficient pentru a procura respectivele produse, cum au făcut primarii din Oradea, Cluj și alte orașe ale țării.

Notă: Ca într-o administrație „competentă” ,bineînțeles, încă nu se știe valoarea amenzilor pentru nepurtarea mănușilor sau măștilor. „Pe post de mască, pot fi folosite și eșarfe, așa cum au indicat specialiștii de la nivel național. Ideea este să existe un filtru între atmosferă și accesele aparatului respirator (nasul și gură)” precizează într-o notă ulterioară Robu.

Credit foto: tion.ro

1 COMENTARIU

  1. O să imi cumpăr mască și mănuși când am salariul primarului nu al unui portar de liceu de 1600 de lei din care îmi plătesc facturile și cheltuielile la bloc și restul abia îmi ajung bani de mâncare iar o mască acum costă 5 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.