Aplaud decizia comitetului local pentru situații de urgență Timișoara să introducă obligativitatea purtării măștilor doar în spații publice închise (asta include și supermarketuri etc.). E o regulă de bun simț și evită extremismul de a ne impune să purtăm măști oricând ieșim din casă. Cred însă că ar trebui definită ”mască” – în nici un caz nu putem să facem concurență celor care au nevoie urgentă de măști de înaltă protecție (FFP2/N95) în spitale. Orice acoperire a gurii și a nasului, chiar și din bumbac, ar trebui să fie de ajuns„, a spus într-o postare pe Facebook Dominic Samuel Fritz, candidatul USR Plus la Primaria Timisoarei.

„În același timp, mi se pare o exagerare inutilă să fim obligați să purtăm mănuși (iarăși, fără o definiție clară – sunt ok și mănuși de ski?). Săptămâna trecută, am donat 10.000 de mănuși diferitelor spitale din Timișoara (și mai primim o livrare), toate au avut mare nevoie. Dacă chiar există sute de mii de mănuși în Timișoara, propun să fie date spitalelor, nu să le poarte cetățenii – mai ales că ne spun experții că spălatul mâinilor e calea cea mai bună de protecție.

Iar faptul că decizia asta a fost anunțată cu câteva ore înainte să intre în vigoare este un semn de haos decizional și o lipsă crasă de respect față de timișoreni.

În lupta împotriva coronavirusului este nevoie de acțiune, dar nu de acționism.” își încheie discursul Dominic Samuel Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.