În 15 decembrie, Asociația Angels 4 Animals Rescue Timișoara și Storia organizează un eveniment caritabil pentru animalele străzii.

Iubitorii de „patru lăbuțe” sunt așteptați, între orele 10 – 20, la cunoscutul bar specializat în coktailuri de pe strada Eugeniu de Savoya nr.11, pentru a cumpăra hăinuțe, jucării, accesorii pentru căței și pisici, dar și bijuterii, tablouri, articole de îmbrăcăminte sau alte produse interesante pentru stăpânii lor. Toți bănuții adunați din vânzarea obiectelor expuse, dar și cei proveniți din donațiile înregistrate în cadrul acestui târg caritabil vor merge către plata tratamentelor, a sterilizării și a hranei animalelor salvate de pe străzi, aflate momentan în grija asociației.

Drept mulțumire, cu ajutorul partenerilor și sponsorilor evenimentului, organizatorii au pregătit participanților o mulțime de surprize: ședințe foto gratuite, abonamente la fitness, bilete de intrare la club, ședințe de cosmetică și make-up, tricouri și obiecte personalizate, dar și multe bucurii dulci, ca la mama acasă.

„Vor fi multe premii oferite de sponsorii noștri, cărora le mulțumim și pe această cale. Pentru orice participant, o achiziție sau donație în valoare de minim 50 de lei înseamnă un bilet la tombola organizată de noi, prin care recompensăm bunătatea față de animale. Avem peste 80 de câini maidanezi în grija noastră, printre care și cazuri de cățele cu pui, care au nevoie de îngrijire specială, dar și pisicuțe pe care le ținem în fostere la voluntarii noștri, până le găsim stăpâni. Însă, majoritatea celor care adoptă sunt din străinătate, iar procedurile durează. Ne-am dori să fie un interes mai crescut și la noi, pentru că aceste animale sunt responsabilitatea tuturor. Trebuie înțeles că „robinetul” maidanezilor nu se va opri, cât timp ne aruncăm câinii în stradă”, spune Carmen Stănescu-Borka, președintele A4AR Timișoara.

De altfel, iubitorii de animale sunt invitați să-i cunoască în mod direct și pe destinatarii donațiilor lor, să le afle poveștile, să se fotografieze cu ei și să-i boteze pe cei care nu au nume încă. „Într-o țară în care vânătorii au voie să împuște câinii care se plimbă pe câmpuri, în care oricine își poate ucide patrupedul sau să dea foc pisicilor fără să se teamă de închisoare, facem un nou apel la solidaritate față de animale. Un maidanez va fi întotdeauna un prieten care vă va iubi necondiționat. Dacă nu puteți lua un cățel sau o pisică acasă, din diverse motive, puteți contribui la îngrijirea lor prin donații sau acțiuni de voluntariat în cadrul asociațiilor de profil. Locul animalelor nu e pe stradă, dar singuri nu reușim să le ajutăm pe toate, iar indiferența ne-ar face complici la drama lor. Așadar, cum spune și titlul campaniei noastre, avem nevoie de îngeri păzitori pentru a salva prietenii necuvântători!”, explică Diana Mihai, purtător de cuvânt al A4AR Timișoara.

Articolul precedentProgramele Asociației Timișoara Capitala Culturală a Europei pentru acest weekend
Articolul următorPrimul ansamblu rezidenţial construit integral cu faţadă ventilată şi-a deschis porţile la Timişoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.