În cursul zilei de ieri, ministrul Sănătății din noul guvern PNL l-a demis pe Marius Craina din funcția de director general al Spitalului Clinic Județean Timisoara, înlocuindu-l cu Raul Pătrașcu pentru o perioadă de șase luni.

Cine este Raul Pătrașcu?

Raul Pătrașcu, în vârstă de 30 de ani, este absolvent al Universității Yale cu diplomă de licență în chimie și al Universitatății de Vest din Timișoara, cu diplomă de master în fizică.

În timpul facultății, a fost preocupat de cercetarea medicală privind cancerul, colaborând cu specialiști importanți din centre de cercetare și spitale precum Johns Hopkins și Yale-New Haven Hospital.

După absolvire, a fost consultant pentru fondul de investiții al firmei de consultanță McKinsey & Company. De asemenea, a oferit servicii de consultanță ONG-urilor și entităților corporative, cum ar fi The Journal of Young Investigators, Laboratorium sau Asociația Salvați Copiii. De asemenea, Raul a fost consilier de stat în domeniul politicilor de sănătate la Cancelaria Primului Ministru Dacian Cioloș. În prezent, Raul face parte din echipa de cercetare a noului Centrul de Medicină Genomică de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

“Prioritatea zero pentru mine este să scad decalajul dintre Spitalul Județean din Timișoara și alte unități din centre universitare precum Cluj sau Iași. Avem medici foarte buni, avem resursa umană disponibilă și eu simt că datoria mea este să lucrez cât mai bine cu domnii profesori, domnii medici șefi de secție, să le ofer condițiile optime astfel încât ei să își poată utiliza acolo științele și experiența acumulate și să ofere servicii de cea mai înaltă calitate pentru pacienți”, spune noul manager al Spitalului Județean din Timișoara.

Notă: În presa locală, Raul Pătrașcu s-a făcut remarcat prin trecerea de la PLUS la PNL în acest an și atacul la foștii colegi de partid. Odată cu trecerea la noul partid, Raul Pătrașcu declara că nu are pretenția să i se ofere vreo funcție în partid, însă șapte luni mai tărziu devine managerul general al Spitalului de Urgență din Timișoara.

Credit foto : Alex Mateiu, Timpolis

1 COMENTARIU

  1. Mai politicienilor voi sunteti sanatosi ?
    In toate privintele.
    La 30 de ani ?
    Cu un asemenea CV ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.