Pe lângă mult așteptatul show al trupei Kosheen, pe Main Stage la Revolution, festival care are loc în perioada 8 – 10 august, se alătură și britanicii trip hop de la Unkle. Mai mult, trioul electronic sudcoreean Idiotape, senzationalul grup gypsy punk Maika i Kal, cât șiuna dintre cele mai hot trupe sârbești ale momentului, Minilinija, vor acapara scena principală.

Anul acesta Revolution vă întâmpină într-o nouă locație, la Liceul Silvic. Vizitatorii se pot aștepta la un program creat cu mare atenție, care se va desfășura pe cele 10 scene și zone ale festivalului. De asemenea, într-un decor natural ca desprins din povești, vor avea loc show-uri de mapping, iar Casa Verde va gazdui o mulțime de concerte și de artiști stradali din toată lumea.

Celebra trupa din Bristol, Kosheen, va urca pe Main Stage la Revolution pe 8 august. Apoi, pe 9 august, scena le revine celor de la Unkle. Trupa trip hop s-a înființat în anii 90, iar de atunci s-a implicat în numeroase proiecte muzicale. Printre ele se numără colaborări cu DJ Shadow, Tom York (Radiohead), Mike D (Beastie Boys), Jason Newsted (Metallica), Nick Cave și nu numai. La aproape 30 de ani de la înființare, Unkle domină în continuare scena trip hop din Europa, iar colaborările interesante, show-urile live de excepție și numeroasele albume ale trupei atestă acest lucru.

Direct din Seul… ajung la Timișoara! Este vorba despre Idiotape, unul dintre cele mai cool triouri electro pe care o să le vezi vara asta. Cu un stil inspirat din muzica rock a anilor 60 – 70, Idiotape propune un sound interesant, iar show-urile lor live neobișnuite, i-a transformat într-una dintre cele mai apreciate trupe indie ale momentului. Nu e de mirare că Idiotape a împărțit deja scena cu trupe precum Chemical Brothers sau Foo Fighters. Succesul de care se bucură a adus trioul și în atenția criticilor muzicali, care l-au comparat cu Daft Punk, lăudândși modul neobișnuit prin care a lăsat în urmă stilurile clasice și și-a creat propriul sound. Astfel, dacă vii la Revolution, o să ai ocazia să asiști la un show unic, plin de energie.

Maika aproape că nu mai are nevoie de nicio prezentare. Trupa plină de culoare și atitudine a urcat pe scena Revolution și la edițiile precedente și nu a dezamăgit niciodată. Pe lângă ritmurile balcanice tradiționale, Kal va contribui cu ritmuri de tango, infulențe turcești și chiar jamaicane. ConcertulMaika i Kal este unul pe care nu vrei să-l ratezi!

Pentru prima oară la Timișoara, Revolution Festival aduce în fața publicului una dintre cele mai bune trupe din Serbia. Minilinija este compusă dinDejan Vučetić Vuča (Darkwood Dub), chitaristul Vladimir Đorđević Vlaca (Sila, Lira Vega) și Boris Mladenović (Jarboli, Škrtice, Veliki prezir). De producție s-a ocupat Radan Đorđević, cunoscut și sub numele de DJ Rahmanee, un adevărat expert al drum and bass-ului și al muzicii jungle. Minilinija a cucerit deja o mulțime de scene și festivaluri și va face același lucru și pe Main Stage la Revolution, pe 9 august.

Pentru cei care au sound-urile electronice în sânge, deja faimoasa scenă Electric Apex se întoarce, iar pe timpul festivalului va găzdui artiști români excelenți, precum: Amorf, Atipic Showcase, Livio & Robi sau Praslea.

Gaia Trance Zone continuă tradiția show-urilor excepționale și promite o combinație perfectă de DJs sârbi și români printre care se numără: Latam, Moca, Psylev, Stole, Vlada, Xoa, Zarma și Zenesis.

Biletele EARLY BIRD la Revolution sunt încă disponibile. Prețul unui abonament de trei zile este 79 de lei și se poate cumpăra de pe www.myticket.ro și www.eventim.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.