Evenimente in Timisoara Turcii vor să cucerească din nou Timișoara – de data asta prin...

Turcii vor să cucerească din nou Timișoara – de data asta prin muzică, dans și mâncare turcească

Comunitatea turcă din Timișoara are motive de bucurie în această săptămână – în Parcul Rozelor va fi organizat începând de vineri până duminică Festivalul Turcesc. Timișorenii vor avea parte, pe lângă tradiționalele băuturi și mâncăruri turcești – de la burek, kebab și baclava – de concertul fanfarei otomane și dansuri specifice zonei turcești.

Pentru cei care vor să învețe secretele bucătăriei turcești, în cadrul festivalului vor avea lor și workshop-uri tematice.

Iată ce spune organizatorii despre festival ” Festivalul vine cu multe surprize pentru timișoreni, vine cu vestită fanfară militară otomană, cu dansul plin de spiritualitate al dervișilor rotitori, cu muzică și dansuri tradiționale, dar și cu bunătăți turcești care ne duc cu gândul în minunată lume orientală a baclavalelor, șerbetului și kebabului delicios . Intrarea este liberă, organizatorii propunându-și să promoveze cultură turcă prin ceea ce este specific ei: ospitalitatea turcească, artă veche, folclorul și, foarte important, artă gastronomică.”

Festivalul Turcesc durează de vineri de la ora 11:00 până duminică la ora 22:00.  Detalii aici .

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.