Dezvoltând ideea că unele fiinţe extraterestre trăiesc printre noi, filmul MIB: International – cu premiera în România pe 21 iunie – ne prezintă noi agenţi, arme, extratereştri şi locaţii, aducând pe ecran pe unii dintre cei mai talentaţi şi apreciaţi actori ai momentului, Chris Hemsworth şi Tessa Thompson, care sunt eroii titulari – agenţii H şi M.

Alături de ei îi vom vedea pe Emma Thompson, care reia rolul şefei MIB, sau Liam Neeson, Rebecca Ferguson şi Kumail Nanjiani, care interpretează de asemenea roluri importante.

După cum bine ştiu numeroşii fani ai francizei, „Men in Black” este o agenţie guvernamentală menită să stabilească contactul cu fiinţe dinafara lumii noastre. Men in black monitorizează activitatea extraterestră de pe Pământ, protejând planeta prin tehnici necunoscute cetăţenilor şi supraveghind sosirile extratereştrilor sub pretextul migraţiei de refugiaţi. Înarmaţi cu arme high-tech, ei au o unealtă extrem de preţioasă, pe nume Neuralyzer, un aparat ca un stilou, care emite o rază de lumină menită să şteargă orice amintire din mintea celor care au întâlnit vreodată extratereştrii, sau pe oamenii MIB.

În timp ce această mitologie rămâne la bază, realizatorii filmului MIB: International extind ideea, adăugându-i noi elemente.„Ne aflăm în acelaşi univers ca şi în filmele anterioare, dar nu mai suntem limitaţi la împrejurimile New York-ului, unde au avut loc celelalte filme,” observă Parkes. „Dăm acum o tentă internaţională şi folosim o serie de noi personaje, printre care şi o începătoare, o nou angajată a MIB, cunoscută sub numele de M (Tessa Thompson), care devine partenera unui agent de top pentru a organiza cea mai amplă şi dificilă misiune.”

O întâlnim pe M, care se numea Molly când era mică şi care trăise alături de părinţii ei o experienţă cu fiinţe venite de pe alte planete. Reuşind să evite ştergerea memoriei de către Neuralyzer-ul celor de la MIB, Molly se hotărăşte, fiind de-a dreptul obsedată să descopere adevărul despre extratereştrii de pe Pământ şi despre misterioşii oameni în negru, care o vizitaseră acasă după întâlnirea senzaţională cu ciudaţii vizitatori. Ea îşi petrece tot timpul căutând răspunsuri la întrebările care o preocupau, iar după câţiva ani descoperă sediul MIB din New York. Impresionată de abilităţile de detectiv ale lui Molly, care au făcut ca ea să devină singurul om care a pătruns neinvitat în sediul MIB, Agent O (Emma Thompson) o ajută pe aceasta să devină agenta M.

Nerăbdătoare să urce în ierarhia MIB, M intră în parteneriat cu H (Chris Hemsworth), un agent legendar, care a devenit faimos pentru că a salvat lumea cu puterea minţii şi înarmat doar cu un Dez-Atomizor. Prima misiune a celor doi a fost aceea de a-l întâlni pe regele extraterestru Vungus şi a-l conduce în prima sa vizită pe Pământ. Dar la scurtă vreme după ce ajung într-un club de noapte, Vungus este asasinat, iar H şi M descoperă că el ascundea, sub straiele sale, o armă capabilă să distrugă galaxii întregi. O specie hiper-agresivă cunoscută sub numele de Hive, condusă de doi asasini incredibil de răi, ajunsese pe Pământ şi vroia să pună stăpânire pe această armă extrem de puternică.

Pentru a recupera arma nimicitoare, H trebuie s-o înfrunte pe Riza (Rebecca Ferguson), o traficantă de arme care trăieşte pe o insulă exotică. Ea e suavă, graţioasă, bogată, puternică … şi o extraterestră cu trei braţe, datorită cărora ea duce luptele, inclusiv cearta cu „fostul”, la un alt nivel. „Riza e uşor sărită de pe fix; poate că acesta este chiar motivul pentru care H se simte atras de ea,” râde Hemsworth. „Dar acum, ea vrea să-l bată până îl va lăsa lat…”

Riza nu e loială decât intereselor ei şi nu vinde decât celui ce oferă cel mai bun preţ. „Nu vreau să spun că Riza este răul în persoană, dar este destul de rea”, admite Ferguson, care a jucat alături de Tom Cruise în ultimele două filme din seria Mission: Impossible, în rolul agentului operativ britanic, Ilsa.

Riza este foarte bună în ceea ce face, iar insula ei privată este plină de fiinţe dragi – adică, explică Ferguson, „creaturile extraterestre zburătoare, târâtoare, îngrozitoare… pe care le iubeşte până la moarte.”

Străduindu-se să înţeleagă cum au reuşit cei doi asasini să afle locul unde se afla Vungus, H şi M încep să suspecteze că cineva din interiorul organizaţiei MIB a trădat această informaţie strict secretă. Ei vor trebui să-l găsească pe acest agent infiltrat înainte ca arma să ajungă pe mâini greşite. În încercarea de a salva lumea, ei pornesc de la Londra până în Maroc, apoi în Italia şi Paris. Ei sunt Bărbaţi şi Femei în Negru.

Walter F. Parkes şi Laurie MacDonald revin ca „gardieni” ai francizei, ei fiind producătorii tuturor celor patru filme, începând cu primul Men in Black, din 1997. Ei l-au adus de această dată ca regizor pe F. Gary Gray, ale cărui realizări includ filme de mare acţiune şi suspans, cum ar fi The Fate of the Furious, sau comedii robuste ca Friday, sau drame, ca Straight Outta Compton, pentru a da anvergură şi o viziune unică acestei serii de filme. Scenariştii MIB: International, Art Marcum & Matt Holloway au lucrat anterior la scenariul Iron Man, care a ajutat la lansarea universului cinematografic al Marvel.

Vă recomandăm să vizionați filmul pe gigantele ecrane IMAX de la CinemaCity, incepand cu 21 iunie. Programul și orele la care rulează filmul le găsiți pe www.cinemacity.ro

Articolul precedentExpoziția profesorilor de la Arte, în Sala Rotonda a TNB
Articolul următorPalatul Lloyd din centrul Timișoarei intră în renovare. Când vor fi terminate lucrările?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.