Una din temele mult discutate în ultimii ani este cum poate România să îi determine pe tineri să rămână în țară după terminarea studiilor! Acest lucru se poate face printr-o singură modalitate: creșterea nivelului de trai.

În unele domenii, cum ar fi IT-ul, ALDE a reușit acest lucru. Deasemenea, creșterea salariilor în sistemul de sănătate a oprit din plecarea medicilor. Au fost alocați bani europeni pentru a preveni abandonul școlar și integrarea tinerilor pe piața muncii. Iată câteva exemple:

 • Peste 80.000 de elevi din liceele profesionale vor primi burse profesionale în valoare de 200 lei/lună pentru a fi stimulați să meargă la școală. Pentru acordarea burselor au fost alocate 71,44 milioane de Euro fonduri europene.
  • Tinerii, care provin din grupuri vulnerabile și sunt în risc de abandon universitar, pot primi o bursă de 300 lei lunar, timp de 18 luni.
  • Planul de Implementare a Garanției pentru Tineret 2017-2020, aprobat de guvernul PSD-ALDE, este un document strategic în domeniul ocupării tinerilor, ce vine ca o continuare a Planul de Implementare a Garanției pentru Tineret 2014-2015.

Dan Gherman, candidat ALDE la Parlamentul European: În continuare, la nivel european, vom sprijini măsuri care să ducă la un grad ridicat de expertiză în rândul tinerilor, iar prin creșterea nivelului de trai să-i determinăm să rămână în țară. Măsuri propuse: 

 • ALDE va cere în viitorul Parlament European ca fondurile pentru programul Erasmus să fie suplimentate. Vrem ca în acest program să se implice cât mai mulți români pentru a dobândi noi cunoștințe. Vrem cât mai multe colaborări între școala românească și entități omoloage din Uniune.
  • Adoptarea de noi programe complementare pe lângă cele tradiționale care se află sub umbrela Erasmus.
  • Promovarea de domenii noi de educație și de formare a tinerilor.
  • Stabilirea unei rețele de universități europene care să faciliteze și să permită accesul rapid al tinerilor la programele universitate.
  • Mobilitatea sporită și schimburile inter-universitate ale tinerilor europeni.
  • Continuarea implementării de acțiuni și proiecte care să dezvolte o strategie bazată pe învățarea pe tot parcursul vieții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.