După ce locuitorilor din Calea Aradului le-a fost promisă o nouă parcare în 2018, promisiune reluată la început de 2019 de primarul Robu, acum două săptămâni promisiunea primarului s-a dizolvat devenind alta din sirul lung al promisiunilor fără acoperire făcute de primar, de la parcările centrale până la spitale noi, fluidizarea traficului, stadion nou, sala polivalentă și .. mai are rost să înșiruim?

Ei bine, după ce „specialiștii” din Primăria Timișoara au realizat fluidizarea traficului în oraș, după sloganul „mersul pe jos face piciorul frumos” (la orele de vârf viteza de deplasare a mașinilor fiind inferioară mersului pe jos), iată situația pe una din străzile de la periferia Timișoarei ce a fost afectată de „promisiunile de mai bine ale primarului”, circulația pe strada Liniștei fiind aproape imposibilă pentru mașinile venite de pe Calea Lipovei, și ea blocată zilnic. În cei 7 ani de mandat ai actualului primar, singurele investiții făcute în Calea Aradului au fost cele private-de la complexul Openville al celor de la Iulius Mall până la blocurile private și magazinele construite în cartier.

Astăzi am surprins circulația pe strada Liniștei la ora 16:30. Cum se circula? Perfect, într-un cuvânt parcă smuls de la Borat, celebrul personaj din filmele americane, dar mai bine vă lăsăm pe voi să trageți concluzia din clipul de mai jos.

Soluții ! Pentru că evident, trebuie să oferim și niște soluții atunci când spunem că ceva nu funcționează cum trebuie, noi, cei de la Orașul Timișoara, fără studii de specialitate și angajări prin pile în Primăria Timișoara ne-am gândit la următoarele două variante pentru fluidizarea traficului:

Varianta 1 : crearea unui sens unic pe strada Liniștei, pe relația str. Academician Remus Raduleț – strada Răsăritului (sau Calea Aradului), acest sens oferind în primul rând locuitorilor din zonă mai multe locuri de parcare pentru mașini, prin amenajarea parcărilor în diagonală (verticală?) atât pe stânga cât și pe dreapta carosabilului.

Varianta 2 : mărirea timpului de trecere a mașinilor de pe strada Liniștei și strada Liege pe Calea Aradului pe culoarea verde. Totodată, se pot amenaja și două semafoare de dreapta intermitent cu semnul STOP/Cedează pe strada Liniștei (colț cu Aradului) și pe strada Liege (colț cu Aradului) ambele străzi fiind în aceiași situație iar crearea unei benzi care să fluidizeze circulația ar putea fi benefică traficului. Totodată, traficul care vine dinspre Iulius Mall spre Arad, în dreptul intersecției cu strada Liniștei, poate fi deviat în intersecție pe benzile doi și trei, de pe banda unu și doi de dinainte de intersecție, dând astfel timp de încadrare automobilelor ieșite pe prima bandă din strada Liniștei. ( se poate vedea în imaginea de mai jos)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.