Inaugurate cu mare fast de STPT și primarul Nicolae Robu, la două săptămâni după lansare, două trotinete electrice din sistemul alternativ de transport timișorean au ajuns … lângă Craiova.

Deși pe vreme nefavorabilă sistemul TroTM este nefuncțional, doi din „cetățenii” Timișoarei, în drum spre locurile de baștină, au luat cu ei și câte o trotinetă electrică din cadrul sistemului public alternativ de transport din Timișoara. Cele două trotinete se găseau în cursul serii de sâmbătă, 27 aprilie 2019 în județul Dolj. Una este „staționată” în satul Ghercești, pe strada Brândușa iar cealaltă într-o pitorească zonă după satul Motoci (jud. Dolj), la marginea drumului comunal 65C.

Trotinetele timișorenilor puse în sistemul public de transport în comun sunt monitorizate prin GPS, locația celor două – identificate prin numerele TM0008 respectiv TM0016 – fiind vizibilă din aplicația folosită de STPT (Societatea de Transport Public Timișoara) . Aplicația TroTM poate fi descărcată și folosită pe dispozitivele având sistemul de operare Android din magazinul Google Play.


Update : „La Ghercești are sediu firma care a livrat trotinetele electrice. Cele două trotinete au fost trimise acolo pentru remedierea unor probleme tehnice, ele aflându-se în garanție. Nu le-a furat nimeni. Sunt la reparat”, a declarat, pentru tion.ro, purtătorul de cuvânt al STPT, Cosmin Bradu.

Chiar dacă alegerea furnizorului aflat în mijlocul câmpului (imaginea 1) într-un sat uitat de la marginea Craiovei nu este explicabilă, una din trotinete aflăndu-se așa cum am spus în articol pe strada Brăndușa din localitatea Ghercești, cealaltă se află într-o curte din Motoci (imaginea 5), la 10 km distanță, după cum se vede din poze. Și dacă ar fi să facem o analogie, atunci când îți lași mașina în service nu te aștepti ca mecanicul, după ce o repară, să meargă la cumpărături, prin oraș, acasă, la rude și prieteni cu ea, iar după ce consumă un plin de benzină să ți-o aducă acasă, spunând că e reparată, nu-i așa?

Totodata, firma E-Twow din Craiova – producătoarea de trotinete, are listată pe site în secțiunea contact ca adresa de service str. Aviatorilor din municipiul Craiova, dar niciunde pe site ( e-twow.ro) nu poate fi regăsit numele firmei sau adresa din Ghercești, Dolj. Singura firma E-TWOW PRIME SERVICE este înregistrată în București. Și datele domeniului web sunt ambigue, fiind înregistrat pe persoană fizică.

Conform legislației din România, magazinele cu vânzare online trebuie să aibă afișate public datele de înregistrare ale societății ( CUI, Nr. de inregistrare la ORC) date care pe site-ul celor care au vândut trotinetele electrice STPT-ul nu se regăsesc.

Ce trebuia să facă STPT?

Putem observa și lipsa de profesionalism a celor din STPT . Iată câtiva pași simpli ce trebuiau parcurși de STPT pentru a asigura transparența cerută atât de legislație, căt și de respectul față de consumatorul timișorean. Astfel:

1 . Dacă trotinetele au fost trimise în service acestea trebuiau scoase din aplicația TroTM și locația lor trebuia să nu mai fie disponibilă și vizibilă celorlalți utilizatori.

2 . Trebuia să se asigure că trotinetele vor fi reparate la firma cu care are contractul nu să fie prin alte localități. Iar dacă firma are sediul de service în altă localitate față de cea menționată pe website, atunci ambele trotinete trebuiau să fie în service nu la 10 kilometri distanță în noaptea de Paște.

3 . STPT trebuia să anunțe problemele și faptul că trotinetele merg în reparație la producător/vânzător. Asta după ce era îndeplinit punctul 1.

4 COMENTARII

  1. Nu sunt la reparat. Obviously. Le este rusine sa recunoasca ca s-au furat si au mintit cu nerusinare ca sunt la reparat pana reuseste cineva sa le recupereze de pe unde au fost duse.

    Trebuie sa fi un cacat de geniu sa-ti dai seama de asta.

  2. Dacă trotinetele au fost trimise în service acestea de ce trebuiau scoase din aplicația TroTM și locația lor trebuia să nu mai fie disponibilă și vizibilă??? … măcar este vizibilă unde se repară. (=

  3. Pentru ca aplicatia iti arata trotinetele disponibile – iar ele nu mai erau disponibile, fiind stricate si in service

  4. Am avut un incident cand mi s-a furat telefonul (mentionez ca am fost atacata) iar el putea fi monitorizat prin GPS si se vedea locatia. Politia a zis ca este ilegal sa mearga la locatia de pe GPS pt ca se respecta drepturile omului si este o lege care le interzice. Intreb si eu ca un cetatean de rand….daca este vorba de un cetatean este ilegal, iar in cazul de fata, nu este?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.