Lifestyle Cu ce preferă timișorenii să călătorească în oraș: Uber sau taxi? Vezi...

Cu ce preferă timișorenii să călătorească în oraș: Uber sau taxi? Vezi argumentele lor

Cu ce preferă să se deplaseze timișorenii, atunci când nu folosesc mașina proprie sau mijloacele de transport în comun?
În urma unui sondaj la care au răspuns aprope 4.000 de oameni, în proporție covârșitoare aceștia preferă să folosească Uber în detrimentul taximetrelor tradiționale.

Deși prețul pe kilometru, în 95% din cazuri, este mai mic la Uber decât la o companie de taxi locală, acesta nu a fost printre primele cinci lucruri care i-au determinat pe timișoreni să aleagă shareing ride-ul american.
Pe primul loc, în cele 400 de comentarii primite la sondaj, a fost murdăria din taximetre, urmat de comportamentul taximetriștilor, de refuzul acestora de a face curse scurte, de modul în care taximetriștii se poartă cu persoanele care nu sunt prin oraș-alegând să îi ducă pe un traseu mai lung. Printre motivele pentru care timișorenii au ales Uber în detrimentul taximetrelor este și faptul că nu găsesc mașini libere prin stație, deși taximetrele stau la mai puțin de 50m în stație neocupate dar și faptul că nu folosesc pe timpul verii aerul condiționat.

Iată însă ce spun cei care aleg Uber în detrimentul companiilor timișorene precum Tudo, Radio sau Fân Taxi.

Levente Farcaș: „Am luat și eu o dată un taxi de la aeroport până în piața Unirii, la finalul cursei trebuia să plătesc 37 de lei. Am plătit taximetristul de la Tudo și reacția lui a fost: „numa atâta îmi dai?”.

Cristian Mere : „Prefer uber din 3 motive: 1. Șoferul 2. Curătenia din mașină 3. Mașina propriu-zisă”

Carmel Marcu : „Doresc să vă transmit răspunsul meu în legătura cu alegerea dintre Uber și taxi. Aleg Uber pentru următoarele motive de care beneficiez la Uber și la taxi nu:
-siguranță-atât pentru clienți cât și pentru șoferi, fiind înregistrați cu toate datele, în cazul unei tâlharii, abuz, etc. Ex.: în cazul unei tâlharii din partea clienților fiind foarte ușor de găsit la fel și șoferii în cazul unui abuz.
-comoditate-vizualizarea șoferului în timp real pentru sosire la destinație, posibilitatea de a lua legătura cu șoferul pentru a stabili locația de preluate, previzualizare traseului, afișarea costului pentru ruta respectivă pe care îl pot accepta sau nu, alegerea plătii Cash sau card, + multe altele… Pot trimite copilul la o anume destinație văzand în aplicație locația exactă, timpul de sosire, ruta, destinația, etc. Pot chiar să aleg Uber pentru 100 de metri în cazul în care am o problemă de deplasare sau pur și simplu alt motiv fără a fi refuzat, indiferent de lungimea rutei.
-cunoașterea șoferului cât și a clientului înainte de rută-prin faptul că aplicația acordă o evaluare prin număr de stele oferite clienților sau șoferilor, cât și o posibilitate de a oferi un comentariu prin care eu cunosc șoferul înainte de a mă prelua sau invers, văzand comentariile negative, de exemplu, șofer vulgar, profesionalism raportat de alți clienți, stil de conducere și multe altele. Deasemenea cunosc numărul de mașină care mă preia, cunosc mașina datorită altor comentarii, dacă este curată, dacă are defecțiuni, în urma acestor comentarii pot alege dacă doresc să călătoresc cu mașina și șoferul respectiv sau solicit altă mașină, deasemenea șoferul poate vizualiza profilul clientului, dacă acesta face mizerie în mașină, sau alte comentarii scrise de șoferi.
Aleg să folosesc Uber, este strict alegerea mea în funcție de nevoi, iar taximetriștii ar trebui să învețe multe de la acest serviciu. Ar fi mult mai multe de spus dar consider că am dat destule argumente.”

Traian Ogircin : „UBER clar: știu dinainte cât mă costă cursa (nu-mi convine nu merg).La taxi nu ști niciodată cât o să te coste, pe unde o să te ducă, la ce mirosuri și injurii poți să te aștepți, vara clima nu funcționează (pentru că, „consumă”), etc. Dacă distanța e prea scurtă nu vine nicio mașină „că nu rentează”; dacă ești la Gară sau Aeroport nu găsești un taxi „normal” numa „rechini”…”

Adriana Paula : „Uber , fără nici o indoială sunt foarte serioși , mașini în care ai siguranță că nu se ,,destramă”la fiecare groapă/denivelare etc. , șoferi amabili , tarife super ok . Nu sunt împotriva taximetriștilor pentru că și ei la rândul lor sunt oameni , dar m-am săturat vara să îi văd cu prosopul la gât, cu țigara în gură , transpirați și care miros doar pentru că se ,, zgârcesc”la un litru în plus de benzină/motorină pentru climă . Pe langă toate astea mai sunt și aroganți , vorbesc la telefon în timpul curselor , muzică nu mai zic .. de care le place lor . Sunt n motive pentru care aleg uber . Tot taximetriștii sunt nemulțumiți că le sunt ,,furați”clienții??? Dar ei condiții nu oferă pentru a atrage clientul , uberul nu umblă,, la ceas”pentru a modifica tariful după cum vor ei , pe aplicație îți apare exact tariful de la cerere la destinație, se poate accepta sau se poate refuza, nu te obligă nimeni să accepți ca mai apoi să te plângi că ai plătit mai mult decât ai crezut tu că face doar pentru că nu ,, caști” ochii bine .”

Gabriel Theodor: „Uber, contează foarte mult cum te simți că și pasager când folosești un serviciu. Una e când mergi cu o masină curată și șoferul are o atitudine pozitivă și alta e când îți răspunde „mdea, hai urcă că te duc” iar bancheta din spate are o husă de câțiva ani buni necurătată”

Paula Schintee : „Vreți motiv? Vă dau eu un motiv pt care circul cu uber. 3 intamplări consecutive. Stație de taxi la 500 M de casa mea. Fac comandă pe aplicație la taxi, nu sunt mașini disponibile, sun la altă companie, nu sunt mașini disponibile ( stația de taxi plină) în final cu copii mici poate nu îmi permit să ies în ger sau ploaie, sau pur și simplu vreau să merg cu mașina din fața casei. Când vezi că ei nu sunt dispuși să miște mașina din stație, clar apelezi la alternativă. Și da, aleg uber, incă nu am fost făcută figuranta de un șofer din cauza a cum se numește stradă mea” .

Cele prezentate mai sus sunt doar câteva din cele 400 de opinii exprimate de timișoreni la sondaj. Acestea ar trebui în viitorul foarte apropiat să fie un ghid pentru companiile de taxi, modul în care își monitorizează flota și în care aleg șoferii care le reprezintă compania în traficul timișorean. Este un punct de pornire pentru o schimbare necesară în rândurile taximetriștilor, dar foarte greu de făcut. Totodată, este și un semnal de alarmă pentru autoritățile locale, neregulile constatate de timișoreni pe taximetre – murdărie, lipsa de respect, țigară și telefon la volan, mașini vechi, nerespectarea obligațiilor asumate la licențiere – fiind motive pentru un control mai sever asupra acestora.

74% din timișoreni preferă să folosească Uber în detrimentul companiilor de taxi locale. Vezi sondajul aici.

2 COMENTARII

  1. Limitarea numărului de taxiuri de către primăria Timișoara duce la servicii de taximetrie de proastă calitate.

  2. Nu limitarea numarului de taxiuri duce la serviciu prost….ci incapacitatea umana foamea după banii și prostia unor șoferi de taxi a dus aici. Șoferii de taxi sunt singurii responsabili că Uber are succes și la fel o sa fie singurii responsabili că Uber o sa fie încadrat 100% in reglementări până la sfârșitul anului, existând o inițiativă legislativa in acest sens în Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.