Cer Guvernului României să-și asume o poziție politică clară în cazul ”dosarul Venezuela”

După isprava cu mutarea ambasadei României la Ierusalim, Guvernul condus de Viorica Vasilica Dăncilă recidivează cu o nouă contraperformanță, alegând o tăcere suspectă în cazul dosarului Venezuela. Ori, tăcerea, fie ea și diplomatică, e tot un fel de comunicare. În situația de față nu una inteligentă și nici favorabilă României și parteneriatelor ei strategice. Primul ministru și ministrul de externe al României trebuie să iasă grabnic din spectacolul de mim și să asume o poziție clară a României, mai ales că România deține președinția semestrială a Uniunii Europene. Ca oameni care stau în capul mesei U.E. până la 1 iulie 2019, și doamna Dăncilă și domnul Meleșcanu trebuie să se pronunțe clar și ferm pe un subiect atât de important al politicii externe a U.E. cum e ”dosarul Venezuela”.

5,4 milioane de oameni din Venezuela și-au părăsit țara pentru a se salva de ororile regimului dictatorului Maduro.

Primul care a anunțat că S.U.A îl recunoaște pe liderul opoziției din Venezuela, Juan Guaido în detrimentul dictatorului Maduro, a fost președintele Donald Trump. Au urmat apoi alți 19 lideri europeni, din totalul de celor 28 de țări care formează Uniunea Europeană: Franța, Germania, Maria Britanie, Austria, Belgia, Danemarca, Olanda, Spania, Portugalia ș.a.m.d. In plus, s-a creat Grupul Internațional de Contact care are ca scop soluționarea crizei din Venezuela. U.E. susține fără echivoc acest demers și oferă sprijin liderului opoziției Juan Guido pentru o traziție pașnică a Venezuelei către democrație.

Reamintesc că România are parteneriate strategice cu S.U.A. și U.E. Așadar, doamna Dăncilă și domnul Meleșcanu nu-și pot permite să tacă decât dacă părăsesc funcțiile de prim ministru, respectiv ministru de externe. Ceea ce ar fi, în sfârșit, un gest și inteligent și favorabil României.

Pavel Popescu,
Deputat PNL
București, 7 februarie 2019

Articolul precedentWizzair caută stewardese în Timișoara. Când va avea loc interviul?
Articolul următorTârg de antichități în weekend la Iulius Mall

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.