Investitii in Timisoara În Timișoara, după modelul din SUA, elevii vor avea autobuze gratuite până...

În Timișoara, după modelul din SUA, elevii vor avea autobuze gratuite până în fața școlii. Vezi traseele lor și orarul

Primarul Nicolae Robu a anunțat astăzi introducerea unor noi linii speciale de minibuze pentru transportul elevilor de acasă la școală. În primă fază vor fi patru linii de transport special, denumite de la S1 la S4 care vor lua elevii din cartierele Dacia, Lipovei, Soarelui și Sagului și îi vor duce la 4 colegii din Timișoara : Loga, Carmen Sylva, Emanoil Ungureanu și I.C. Brătianu. Totodată, începându cu ora 12:10 autobuzele respective vor prelua elevii de la licee ducându-i spre casă.

Văzut în filmele americane încă din anii 50, autobuzele care dincolo, în SUA, sunt vopsite în galben, vor circula în Timișoara începând de luni, 14 ianuarie 2019. Cele patru trasee, orele de plecare și liniile pe care vor circula sunt :

Autobuz scolar in SUA

Linia S1: Piața Dacia (7:20), Colegiul Brătianu (7:36), Colegiul Loga (7:43), Colegiul Carmen Sylva (7:45)

Linia S2: Pod Calea Sagului (7:10), Colegiul Bănățean(7:23), Colegiul Brătianu(7:36), Colegiul Loga (7:43), Carmen Sylva (7:45)

Linia S3: Vama Bld. Sudului (7:20), Colegiul CD Loga (7:38), Colegiul Carmen Sylva (7:40), Colegiul Brătianu (7:45)

Linia S4: str. Holdelor/Lipovei (7:15), Colegiul Brătianu (7:36), Colegiul CD Loga (7:43), Colegiul Carmen Sylva (7:45)

Revenirea de la școală spre casă se va face pe traseul inversat, orele de plecare către cartiere de la licee fiind 12:10, 13:10 și 14:10. De la aceste ore vor pleca liniile S1, S2 și S4 de la Carmen Sylva respectiv S3 de la Colegiile Emanoil Ungureanu și IC Brătianu.

Rămâne de văzut, ținând cont de traficul aglomerat de dimineață dacă autobuzele respective vor reuși să aducă copiii timișorenilor la timp la orele colegiilor anunțate. Trebuie remarcat însă că este un pas bun în direcția potrivită făcut de administrația locală în colaborare cu regia de transport locală, al cărei acționar este, un pas care trebuia făcut de cel puțin 10 ani de zile.

Mai jos aveți exemplificarea grafică a fiecărei linii de transport pentru elevi

3 COMENTARII

  1. Macar pe altii sa-i ajute. Cei care avem copii la Lenau , trebuie sa-i lasam la 3 strazi distanta si ne pandesc comunitarii cu amenzile .

  2. Buna ziua ! Pentru S2 se poate urca in statia Iuliu Maniu și să ajungă la liceul Loga .Ce statie de urcare are pt . acest traseu ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.