Cele mai mari cinci proiecte imobiliare private, aflate acum în diferite etape de construcție, necesită investiții ce depășesc o jumătate de miliard de euro. Odată finalizate, acestea vor pune pe piață nouă clădiri de birouri și două malluri. Cele mai scumpe șantiere sunt dominate de investitori cu capital sud-african, israelian, american și suedez, însă lista este condusă de un antreprenor român. Geografic, marile proiecte imobiliare la care se lucrează în prezent sunt localizate în București, Timișoara, Brașov și Sibiu. Sectorul imobiliar care atrage în acest an cele mai mari investiții este cel al birourilor.

Dezvoltatorii urmează să livreze anul acesta circa 400.000 de metri pătrați de sedii de firme, o suprafață de două ori și jumătate peste cea construită anul trecut.

De departe, cel mai complex proiect imobiliar inițiat în ultimii ani este Openville din Timișoara. Antreprenorul ieșean Iulian Dascălu, alături de partenerul său sud-african Atterbury Europe, a estimat investiția necesară acestui ansamblu urbanistic la 220 de milioane de euro. Până acum, au fost finalizate aici două clădiri de birouri de 12 etaje fiecare, o a treia este aproape de recepție având 14 etaje, iar a patra este la stadiul de fundație. Acest din urmă imobil este și cea mai înaltă clădire de birouri din România. Va avea 155 de metri înălțime și va depăși recordul deținut acum de Sky Tower din București, cu 137 de metri, aducând Timișoara pe prima poziție a României în topul celor mai înalte clădiri.

Anul trecut, a mai fost finalizată aici o parcare supraetajată având 910 locuri de parcare pentru clienții Iulius Mall Timișoara, în urma unei investiții de 12,6 milioane de euro, iar acum se lucrează la o parcare subterană pe două nivele cu 580 de locuri. Dezvoltarea va integra și construcția existentă a Iulius Mall Timișoara, care va fi extins cu 47.000 metri pătrați. Acum două zile, pe 4 ianuarie 2019, Iulius a anunțat că începe lucrările de amenajare pe o porțiune din demisolul atriumului Iulius Mall, suprafață ce a fost ocupată de magazinele grupului Inditex și de Ginkgo Café. Noile spații vor include magazine extinse ca suprafață ale brandurilor Zara, Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka și Stradivarius, primele magazine Oysho și Zara Home din Timișoara, precum și un nou concept al cafenelei Ginkgo Caffé.

Cum va arăta zona de nord a Timișoarei după finalizarea Openville? Vedeți în filmul de mai jos

Openville #Timisoara 2017

Cum va arata noul Iulius Mall / Openville #Timisoara peste 2 ani de zile? Absolut fantastic <3

Posted by Orasul Timisoara on Saturday, October 10, 2015

Sursa: profit.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.