Timișoara Design Days este primul eveniment de design din Timișoara și vine sub forma unei expoziţii, workshop-uri și un fashion show inedit.

Conceptul ediției din acest an, „Matching Design”, va reuni cele mai creative și originale produse de design de obiect, vestimentar, mobilier şi accesorii din Timișoara și România. Scopul evenimentul este de a deschide un dialog nonverbal între creaţiile designerilor autohtoni. Produsele vor fi expuse în perechi sau grupuri, alăturând produse de la diferiţi designeri pentru a evidenţia noi abordări estetice şi funcţionale ale designului, dar şi relaţia dintre diferiţii designeri folosind obiectele create de ei ca modalitate de comunicare a ideilor.

Proiectul Timișoara Design Days 2018 este finanţat prin programul În stare de bine, susţinut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (www.instaredebine.ro) și realizat în parteneriat cu Cluj Design Days.

Așadar, Timișoara va fi pentru prima dată gazda unui eveniment dedicat design-ului românesc, iar timp de trei zile o parte a Bastionul se va transforma într-un spațiu expozițional, o scenă pentru dansatorii de balet contemporan, care vor îmbrăca creațiile designerilor vestimentari în cadrul fashion show-ului și va fi spațiul în care vor avea loc o serie de conferințe și workshopuri, construite pe subiecte de interes pentru persoanele din domeniu, dar și pentru publicul larg.

Timișoara Design Days se va desfășura într-un oraș care se află în plină efervescență culturală și avânt dat de câștigarea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021 și este rezultatul unei colaborări frumoase cu orașul Cluj-Napoca, care este extrem de creativ şi în plină dezvoltare. Din păcate, zona de design de obiect este încă una subdezvoltată în ambele orașe și dorim să umplem acest gol în programul cultural al ambelor orașe, acoperind şi zona de design de obiect şi design vestimentar foarte puţin explorată pană acum. Ambele orașe sunt orașe universitare cu facultăți de design, iar noii designeri cu idei proaspete si originale au nevoie de platforme capabile să le ofere vizibilitate în debutul lor artistic.” spun organizatorii evenimentului, Asociația Noi Re-Creăm.

Pentru înscrieri designerii sunt așteptați  să acceseze pagina de Facebook : @Timisoara Design Days sau să trimiteți un email la adresa timisoaradesigndays@gmail.com

Evenimentul se va desfășura în Bastion, la Galeria Calpe în perioada 9-11 noiembrie 2018.

Articolul precedentÎncepe ORA DE TEATRU, programul de dezvoltare personală promovat de naționalul timișorean
Articolul următor„Poate poate”şi tu te topeşti după noul REMIX Dirty Nano vs The Motans

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.