Galeria Jecza plasează vara aceasta în epicentrul artei contemporane, își învită publicul, jurnaliștii, colecționarii, artiștii și pe toți cei interesați de fenomen, la un excepțional eveniment conturat în jurul a două personalități unice ale plasticii actuale: Mircea Popescu și Roman Cotoșman.

Sâmbătă, 21 iulie, de la ora 19, la Galeria Jecza, Calea Martirilor 1989 nr 51/52-53, Timisoara, are loc vernisajul expoziției THIS COULD BE IT – Mircea Popescu & Roman Cotoșman.

Expoziția pleacă de la o idee folmulată de A2M și va fi prezentată de istoricul de artă Simona Abagiu și scriitorul Marcel Tolcea.

”Ar putea fi o coincidență, dar anumite lucruri vorbesc de la sine. Doi artiști din generații, medii și formări diferite își confruntă pasiv individualitățile, lăsând privitorul ca interpret.

Scoaterea din funcțiune a ochiului la Cotoșman potențează activarea ochiului la Popescu. Analiza formală și detaliată a geometriei lui Roman Cotoșman completează semantica lettristă și superflat a lui  Mircea Popescu. Simplificarea formelor și relațiilor arhitectonice la Cotoșman întărește forma supracompusă a lui Popescu, ambele folosindu-se specific de limbajul vizual plin/gol.

Poate părea o încercare cutezantă juxtapunerea celor doi artiști, dar poate fi și un mod de a trata vechiul prin nou și invers. Vă invităm, astfel, la un periplu în care ochiul vă va cere acomodare la cantitatea de refracție vizuală, în care forma și culoarea se vor prinde de retină ca o sublimare a senzațiilor vizuale”, subliniază istoricul de artă Simona Abagiu.

***

Vernisajul va fi acompaniat de muzica lui Drummer in Cosmos, prin sprijinul partenerilor de la Calabria Entertainment.

Expoziția THIS COULD BE IT – Mircea Popescu & Roman Cotosman este susținuta cu generozitate de Policolor România. ”Culorile României este cel mai amplu proiect de responsabilitate socială, derulat de către Policolor SA la nivel național. Producătorul de lacuri, vopsele și tencuieli decorative cu cea mai mare expertiză și tradiție în domeniul său îşi asumă susţinerea comunităţilor urbane, alături de a celor profesionale cu scopul de a creşte calitatea vieţii în comunităţi prin acţiuni de reamenajare, restaurare şi decorare a spaţiilor publice şi private, prin intermediul donaţiilor de materiale (vopsele, lacuri, emailuri, tencuieli decorative).  Printre proiectele și artiștii susținuți de Policolor se numără Noaptea Albă a Galeriilor, Rezidența Scena9, Festivalul Internațional de Street Art Sibiu, Festivalul Internațional de Arta Stradală Timișoara, Art Encounters, Muzeul Național de Artă Contemporana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.