Platani, carpeni, stejari, pini, mesteceni, magnolii, arbuşti decorativi şi numeroase flori vor înfrumuseţa zona din proximitatea United Business Center 1 (UBC 1) din ansamblul Openville Timişoara. Primii copaci au fost deja plantaţi. După amenajarea peisagistică a zonei UBC 1, la Openville vor sosi copacii care vor fi plantaţi, anul viitor, în parcul de peste 55.000 mp.

În total, 80 de arbori de mari dimensiuni şi 3.000 de arbuşti decorativi vor oferi un farmec aparte şi vor dezvălui o mică parte din tabloul de care se vor bucura timişorenii în parcul ansamblului mixt Openville. Primii 30 de arbori au ajuns zilele trecute la Timişoara, iar transporturile speciale, care vin de la pepiniere din nordul Italiei, vor continua întreaga săptămână.

Copacii au înălţimi de până la opt metri şi vor impresiona, la primăvară, prin coronamentul bogat şi culorile deosebite ale florilor şi frunzelor. Carpeni cu formă conică, fagi cu siluetă piramidală, castani cu flori roşii, mesteceni argintii, pini, platani şi stejari impozanţi, magnolii cu flori violacee, liquidambar (arborele de gumă) cu frunze portocalii şi roşii în anotimpul de toamnă sunt doar o parte dintre speciile de arbori care vor fi admiraţi în proximitatea clădirii UBC 1. La aceştia se vor adăuga diverse combinaţii de arbuşti, de talie medie şi mică, precum hortensii, irişi, forsiţia, berberis, evonimus, viburnum şi prunus decorativ – cu splendide flori roz, primăvara.

Cea de-a doua clădire de birouri dezvoltată în proximitatea Iulius Mall va fi inaugurată în perioada imediat următoare. UBC 1 are 12 niveluri, o suprafaţă de 13.000 mp şi va fi certificată LEED. Aceasta beneficiază de cele mai moderne tehnologii disponibile şi soluţii eficiente din punct de vedere energetic, precum: aparatură şi echipamente de ultimă generație, sisteme şi corpuri de iluminat cu senzori de mișcare și intensitate, grad sporit de lumină naturală, protecţie termică şi solară optimă, sisteme performante de încălzire şi filtrare a aerului.

După amenajarea peisagistică a zonei exterioare aferente clădirii UBC 1, la Openville vor sosi, etapizat, cei peste 1.000 de copaci care vor fi plantaţi, anul viitor, în parcul de peste 55.000 mp din ansamblul mixt. Timişorenii se vor bucura de un parc unicat în România, prin proporţii, dar mai ales prin amenajare. Alei de promenadă, carusel pentru copii, lac, fântâni arteziene, suprafețe întinse acoperite cu gazon special pe care vizitatorii se vor așeza liniștiți sunt doar câteva dintre componentele parcului.

Articolul precedentBilant pozitiv in primele 10 luni pentru Aeroportul Timisoara. Cati pasageri a fost in cele 300 de zile din 2017 pe AIT?
Articolul următor500 de voluntari vor planta sambata 4.000 de copaci langa Timisoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.