Tineretul Național Liberal s-a reunit, în acest week-end, la Alba Iulia, în prima ședință din mandatul noului Birou Executiv ales în data de 22 octombrie 2017.

În cadrul reuniunii, TNL a adoptat o primă rezoluție politică, „ROMÂNIA ALTFEL, prin noi înșine”. Obiectivul centralal al rezoluției este de a-i determina pe tineri să se alăture în efortul PNL și TNL de a facilita dezvoltarea României. Din partea TNL Timiș, la ședință au participat vicepreședintele regional, Cosmin Șandru, președinte al TNL Timiș, Claudiu Chira, președinte executiv TNL Timiș și vicepreședinte TNL național, Raul Ambruș, președinte TNL Timișoara, Ciprian Trocan, președinte CSL Timiș și Cristian Miclăuș, vicepreședinte TNL Timiș și membru în Comisia de Arbitraj a TNL.

La ședința de la Alba Iulia, TNL a decis depunerea la Guvern a unui memorandum împotriva modificărilor aduse Codului Fiscal, în condițiile în care deciziile aberante ale guvernului Mihai Tudose îi afectează pe tineri în mod direct.

“Prin acest memorandum, Tineretul Național Liberal și-a propus să atragă atenția asupra efectelor pe care le au asupra tinerilor măsurilor de modificare a Codului Fiscal. Una dintre consecințele imediate ale măsurilor adoptate va fi scăderea salariilor celor care lucrează în IT, un domeniu cu mai bine de 60.000 de angajați, majoritatea fiind tineri. De anul viitor, toți cei care lucrează în domeniul IT vor suporta o micșorare a salariului net cu aproximativ 7%, chiar dacă angajatorii le vor majora salariile brute după transferul contribuțiilor la nivelul costului total actual”, a detaliat Cosmin Șandru, președintele tinerilor liberali din Timiș.

“O altă aberație marca PSD-ALDE este dispoziția ca firmele cu cifra de afaceri de până la un milion de euro să plătească impozit de 1% pe cifra de afaceri, indiferent de profitabilitate. Altfel spus, companiile vor fi nevoite să plătească impozit, chiar dacă au pierderi. Acest sistem de impozitare va determina companiile să-și mute sediile în alte țări și va duce inevitabil și la închiderea multora dintre afacerile tinerilor români. În plus, măsura lovește dur și în organizațiile neguvernamentale deoarece dispare posibilitatea de finanțare a ONG-urilor din impozitul pe profit. Aproximativ 80% din firmele care puteau folosi facilitatea acordată de stat de a direcționa o parte din impozitul pe profit către cauze sociale nu vor mai putea face sponsorizări deductibile către ONG-uri”, a adăugat Raul Ambruș, președintele TNL Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.