Armata României la Iulius Mall – eveniment special ce se înscrie în seria manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Armatei României se va desfăşura sâmbătă, 21 octombrie, între orele 10.00 şi 20.00, militarii Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere ,,Decebal” fiind prezenți la Iulius Mall Timişoara.

Cu această ocazie, publicul este invitat să participe la expoziţii şi concerte de fanfară, să admire ţinutele militare şi să se fotografieze la foto corner-ul tematic.

Sâmbătă, la ora 10.00, elicopterul I.A.R. 330 Puma M va ateriza în parcarea Iulius Mall. Cei care doresc să vadă de aproape elicopterul din dotarea forţelor armate sunt aşteptaţi până la ora 16.00. Alături de acesta, în parcare vor staţiona şi trei transportoare blindate TAB. Tot în exteriorul Iulius Mall, specialiştii vor prezenta tehnici de alpinism specifice, mai precis coborârea în rapel.

Surprize pentru clienţi vor fi şi în interiorul Iulius Mall. În zona demisol va fi amenajat un minipoligon pentru cercetarea tehnicilor de supravieţuire. De asemenea, o expoziţie de echipamente de comunicaţii, folosite de Armata României în teatrele de operaţiuni şi de-a lungul timpului, va putea fi vizitată întreaga zi. Tot acolo, vor fi expuse piese de armament individual, aflate în dotarea Forțelor Armate Române.

La foto corner-ul tematic din mall, în intervalul orar 10.00 – 20.00, clienţii vor avea ocazia să se fotografieze purtând diverse articole de uniformă militară, precum veste de protecţie, cască de pilot şi alte echipamente specifice aviatorilor, iar cei mici vor fi pictaţi pe faţă în culori de camuflaj. Buna dispoziţie va fi asigurată şi prin caricaturile la minut care vor fi realizate de maestrul CRIV.

În intervalul orar 14.00 – 20.00, detaşamente de militari vor defila în ţinute militare prin mall, la interval de două ore. Cei care îndrăgesc muzica de fanfară o pot asculta, în intervalul orar  12.00 – 20.00.

În plus, servicii militare medicale, precum măsurarea tensiunii arteriale sau a glicemiei, analize oftalmologice şi prezentarea de tehnici de prim-ajutor, vor fi disponibile, de la ora 10.00, în interiorul Iulius Mall.

Toți cei care își doresc o carieră militară vor putea afla mai multe amănunte de la punctul de informare-documentare, unde va fi prezentată oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.