credit foto: opiniatimisoarei.ro

PSD Timisoara a trimis in cursul zilei de astazi un comunicat de presa privind nemultumirea lor si a cetatenilor fata de blocarea orasului prin lucrari. Redam in continuare integrat comunicatul celor de la PSD Timisoara

„Asistăm din nou, astăzi, împreună cu mii sau zeci de mii de timişeni la o situaţie care, conform standardelor europene, sfidează orice urmă de viaţă urbană civilizată.

Complet nefiresc şi inuman este, ca şi în a doua zi lucrătoare după mini-vacanţa de 1 iunie şi a sărbătorilor de Rusalii, locuitorii oraşului Timişoara şi a judeţului Timiş să aibă parte de un trafic auto „imposibil” la o temperatură de peste 25 grade celsius.

Pe lângă faptul că „marea semaforizare” a produs efecte negative în ceea ce priveşte presupusa fluidizare a traficului auto, demararea unor lucrări pe unele dintre cele mai importante artere ale oraşului s-a făcut concomitent şi fără o planificare logică, fără ca administraţia Robu să ia în calcul haosul ulterior care a generat acum paralizarea completă a traficului auto în municipiul Timişoara. Este de neacceptat ca un conducător auto să străbată oraşul Timişoara dintr-un capăt în altul în aproximativ 100 de minute, iar tronsoane de drum cum ar fi Strada 20 Decembrie 1989, Strada Gheorghe Lazăr, Strada Oituz, Calea Dorobanţilor, Calea Torontalului, Calea Girocului, Calea Aradului etc, să fie complet blocate.

Cele mai importante treceri pe sub calea ferată din oraş, respectiv cele de la străzile Jiul şi Popa Şapcă, închise pentru lucrări în aceeaşi perioadă de timp, au provocat un dezastru, atât ieri cât şi astăzi, chiar şi în ceea ce priveşte traficul mijloacelor de transportul în comun şi au întins la maxim nervii şoferilor şi ai cetăţenilor care au utilizat transportul în comun.

Dacă ar mai putea fi loc de puţină ironie, deşi nu mai e cazul în raport cu gradul ridicat de reală batjocură adus timişorenilor de către administraţia condusă de Nicolae Robu, îi adresăm o serie de întrebări retorice domnului primar: „despre vaporetto se mai aude ceva ?”, nu de alta, dar poate mai ajuta la decongestionarea traficului mijloacelor de transport în comun şi circulaţiei rutiere în general în municipiu !?; „dar despre metrou şi sensuri giratorii suspendate ?”

Solicităm ferm administraţiei Robu să nu îşi mai bată joc de locuitorii municipiului Timişoara şi ai Timişului într-un cadru mai larg, (chiar dacă comunele periurbane municipiului sunt ignorate de către Nicolae Robu) să răspundă în faţa acestor cetăţeni nemulţumiţi şi să ia măsuri concrete pentru ca începând de mâine, 8 iunie 2017, să nu se mai repete aceeaşi stare de fapt şi să nu mai pună astfel de „piedici” în calea circulaţiei timişorenilor, doar pentru că, echipa primarului Nicolae Robu nu poate să gândească un plan logic şi coerent de coordonare al lucrărilor, pe care ulterior să îl aplice cu rigurozitate şi responsabilitate.

Totodată, solicităm să se ia în considerare şi faptul că decongestionarea traficului auto ar putea fi ajutată şi prin trecerea pe modul intermitent a sistemului (mai mult decât ineficient) de semaforizare.

Considerăm că nu se solicită imposibilul, ci doar o stare de normalitate ! Soluţii concrete şi nu declaraţii demagogice şi lipsite de conţinut !” spun reprezentantii PSD Timisoara

Articolul precedentDin toamnă vom avea zboruri zilnice către Frankfurt. Ce avantaje au timișorenii prin introducerea zborurilor zilnice?
Articolul următorToată Timișoara vrea să intre la deschiderea Epic VARA + GALERIE FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.