ct,Dințișorii de lapte este un proiect organizat de Timișoara Dental Students Association în colaborare cu Universitatea de Medicina și Farmacie “Victor Babeș” Timișoara și Colgate România care are ca scop promovarea igienei orale în rândul elevilor din clasele II-IV din școlile din Timișoara.

La startul proiectului s-au aliniat un număr de doua școli și anume: Colegiul Național Bănățean si Liceul Pedagogic “Carmen Sylva”, din care au fost selectate un număr de 12 clase (câte 4 clase pe fiecare nivel de învățământ din fiecare școală).

Timp de 5 săptămâni, studenții Facultății de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” Timișoara, care sunt voluntari în cadrul acestui proiect, vor merge odata pe săptămână la fiecare clasă selectată și vor ține prezentări despre importanța igienei orale. Proiectul se desfășoară simultan în alte 5 centre universitare din țară: Timișoara, București, Craiova, Tg-Mureș și Sibiu.

Faza locală a acestui proiect va avea loc în data de 22 aprilie în Sala Hyperion din incinta Căminului 1-2, al UMFVBT, incepând cu ora 11:00.

Faza națională a acestui proiect va avea loc în data de 28-30 aprilie, în județul Huneoara, la Complexul de Agrement Căprioara.

Dorim să mulțumim școlilor participante pentru implicarea și deschiderea de care au dat dovadă, dar și sponsorilor nostri, fără de care nu puteam realiza acest proiect: Colgate România, DentStore, Xerox-urile “La Mihai”, Cofetăria Amareo și mijloacelor media de promovare a acestui proiect.

“Acesta este un proiect de suflet pentru mine, este primul meu proiect pe care il coordonez de cand fac parte din Timișoara Dental Students Association, dar in același timp și prima provocare. Odată cu faza locală, proiectul se apropie de final și trebuie să tragem o linie, să vedem cum a fost organizarea acestuia până acum. Pe această cale vreau să mulțumesc Disciplinei de Prevenție din cadrul Facultății de Medicină Dentară, reprezentate de Doamna Prof. Univ. Dr. Codruța Angela Podariu pentru susținere și ajutor, dar si doamnei decan Prof. Univ. Dr. Meda – Lavinia Negruțiu și domnului prodecan Prof. Univ. Dr. Cosmin Sinescu, fără de care acest proiect nu s-ar fi putut realiza.

Vreau să salut implicarea școlilor în care am desfășurat proiectul și să le mulțumesc pentru ințelegerea de care au dat dovadă și vreau sa felicit echipa de voluntari, ei fiind defapt cei care au dus tot “greul” și care și-au dedicat din timpul și resursele lor, acestui proiect.” – Grecea Remus, Coordonator Național “Dințișorii de lapte”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.