zsoltmolnar„Pe parcursul celor 27 de democrație în România am avut numeroase realizări în Parlamentul României împreună cu partenerii noștri. Însă, la fel de bine știm că mai sunt foarte multe de făcut. În acest an propunem o serie de măsuri menite să contribuie la dezvoltarea Banatului, la bunăstarea și siguranţa oamenilor care trăiesc aici” – a declarat deputatul UDMR Molnár Zsolt, candidatul UDMR Timiș la un nou mandat de parlamentar. UDMR candidează la alegerile parlamentare din 11 decembrie cu liste complete în toate circumscripțiile electorale, iar în județul Timiș ținta UDMR este păstrarea mandatul actual de deputat.

„Bunăstarea familiilor este elementul central al programului electoral al UDMR deoarece suntem conștienți că mai mult de o treime din populaţia României trăiește la limita pragului de sărăcie. De aceea, propunem o creștere a salariului minim, în patru ani de la 1.250 lei cât este în prezent, la 2.000 lei. Mai mult, vom iniţia introducerea unei scheme de impozitare prin care familiile să beneficieze de reduceri la plata impozitelor în funcţie de numărul copiilor pe care îi au în întreţinere. Concret, această măsură ar însemna 4 la sută pentru 2 copii, 6 la sută pentru 3 copii, iar pentru 4 copii 8 la sută reducere la plata impozitului pe venit” – spune deputatul UDMR, care a mai adăugat că Uniunea va mai propune ca valoarea TVA să fie redusă de la 20 la 9 procente în cazul tuturor utilităţilor publice, așa cum a fost posibil și în cazul facturilor pentru apă potabilă.

„Pentru a avea baza economică necesară ușurării poverii financiare a familiilor, UDMR propune o serie de măsuri pentru dezvoltarea sectorului economic. Ne vom axa cu precădere pe IMM-uri și agricultură ca domenii prioritare. Vom iniţia în Parlament o propunere legislativă prin care tinerii antreprenori aflaţi la început de drum să fie scutiţi pentru trei ani de la plata tuturor impozite în afara celor pentru venit și susţinem ideea înfiinţării societăţilor comerciale într-o singură zi. Totodată, propunem ca Guvernul să sprijine înfiinţarea întreprinderilor agricole familiale cu 50.000 de euro și trei ani de scutire de la plata impozitului” – a spus deputatul. Conform proiectelor UDMR, în Banat se vor concentra pe relansarea programelor transfrontaliere atragerea de investiții în județul Timiș prin intensificarea relațiilor cu Ungaria și Serbia. „Obiectivul nostru este construirea de centuri de ocolire a orașelor și municipiilor (Timișoara) în vederea decongestionării traficului în localități și vom face demersuri pentru clarificarea statutului juridic al aeroportului din Timișoara în vederea demarării lucrărilor de extindere și modernizare. Mai mult, promovăm dezvoltarea turismului prin prisma valorilor Banatului și titlului de Capitală Culturală Europeană câștigată de către Timișoara” – declară Molnár Zsolt.

Dorim să construim o țară în care este bine să trăiești, unde familiile noastre se simt în siguranţă, unde nu sunt puse în pericol drepturile și bunurile comunităţilor locale. Planul nostru de dezvoltare, proiectele noastre vizează bunăstarea oamenilor și viitorul întregii ţări. Afirmăm, cu toată răspunderea, că ceea ce este bine pentru maghiari este bine pentru toţi cetăţenii acestei ţări.

Pentru a contribui la dezvoltarea Banatului și României este nevoie de o echipă puternică. În acest an, UDMR pornește la drum cu forţe noi. Echipa de candidați are în componenţă, alături de colegi cu multă experienţă, și candidaţi tineri, competitivi, dedicaţi protejării intereselor comunităţilor locale.

Banatul merită respect. Banatul merită o reprezentare parlamentară puternică și diversificată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.