Iubirea supremă este, fără doar şi poate, iubirea de neam şi țară! E sfântă şi pură, iar cei care o simt sunt oameni ce merită aplaudați.

Europarlamentarul Maria Grapini a trecut, demult, de teorie, preferând să demonstreze, cât de des posibil, acolo, în inima Europei, că România şi românii au avut şi au ceva de spus în ecuația complexă a momentului. Fie că vorbim de România din granițele ei geografice, fie că vorbim de România diasporei, tot aceeaşi Românie este!

maria-grapiniO nouă acțiune, marca Maria Grapini, se va desfăşura, în  perioada 25-27 Mai, în punctul vital al Bătrânului Continent, chiar în Parlamentul European. La invitația acesteia, Ansamblul de dansuri populare „Dor Călător” format din români stabiliți în Graz, Austria, va efectua o vizită la locul de muncă al celor care decid soarta Europei. Oaspeții europarlamentarului vor avea posibilitatea să afle detalii despre modul în care funcționează cea mai mare instituție europeană și, concret, cine sunt şi ce fac eurodeputații. Românii, dansatori extraordinari, vor vizita instituția europeană și vor lua parte la ședința plenară. Seara va fi una specială pentru că Ansamblul „Dor Călător” și Grupul Zamfira- format din dansatori români care locuiesc în Belgia vor oferi un spectacol de excepție!

„Aceasta acțiune are menirea de a promova românii din diaspora, pasiunea și talentul lor deosebit, la Bruxelles, dar și de a informa cetățenii români care locuiesc în străinătate despre drepturile lor și despre democrația europeană”, susține europarlamentarul Maria Grapini, copreședinte al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal) din România.

„Dor Călător” este un ansamblu de dansuri și muzică populare românești care păstrează si promovează cu mândrie tradițiile și frumusețea jocului si portului național nu numai in Austria, ci și in restul Europei.

„Sunt o susținătoare a transmiterii tradițiilor și culturii romanești către tineri și apreciez foarte mult pasiunea acestor dansatori care, deși sunt departe de casă, rămân fideli datinilor. Iubesc obiceiurile noastre, le promovez cu drag, am inițiat şi o lege în acest sens, Ziua Costumului Tradițional, ce se sărbătoreşte, din 2015, pe data de 16 mai. Sunt fericită să pot invita români la Bruxelles, voi promova mereu tot ce-i frumos si bun din România, pentru că avem atâtea valori ce merită recunoscute şi dincolo de granițe!”, este de părere copreşedintele PPU-SL, Maria Grapini.

Parlamentul European va respira, aşadar, româneşte! Să iubim şi să ne păstrăm tradițiile, sunt sfinte!

Articolul precedentÎnmânarea titlului de Cetăţean de Onoare laureatului premiului Nobel, Stefan Hell
Articolul următorCel mai lung catwalk din Romania va fi la Timisoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.