Anul acesta, masterclass-ul organizat în Timișoara, în perioada 1-14 iulie 2024, de Asociația Corul de Camera Emanuel din București, marchează o triplă sărbătoare.

Evenimentul ajunge la cea de-a zecea ediție, iar prof. dr. Emanuel Pecingină celebrează două momente importante: 60 de ani de viață și 35 de ani de activitate dirijoral-corală.

Corul de Cameră „Cantus Redivivus” din Timișoara, a pregătit, în cadrul acestui masterclass de cânt și dirijat coral, un repertoriu de muzica sacră românească și universală.

Acest curs se va încheia cu o serie de concerte corale în Banat, dirijate de maestrul Pecingină și de dirijorii masteranzi participanți: Dan Ioan Blebea, Adrian Bosca, Ana Maria Butură, Elena Crașovan, Mariana Creinicean, Robert Peter, Filip Sebeșan, Maria Tomescu. Vor acompania: Filip Sebeșan, la pian și Ionuț Cristea Tîrlea, la percuție.

Programul va fi compus din lucrări de muzică corală sacră, românească și universală, precum și un recital de poezie românească în interpretarea actriței Ana Maria Cojocaru.

Spectacolele au loc:

Miercuri, 10 iulie 2024, ora 19, Dumbrăvița, Biserica Ortodoxă Sf. Vasile

Joi, 11 iulie 2024, ora 19, Caransebeș, Catedrala Episcopală Ortodoxă Învierea Domului

Vineri, 12 iulie 2024, ora 19, Reșița, Liceul de Artă Sabin Păuța

Sâmbătă, 13 iulie 2024, ora 19, Lugoj, Universitatea Europeană Drăgan

Duminică, 14 iulie 2024, ora 19, Timișoara, Liceul de Artă Ion Vidu

Prof. dr. Emanuel Pecingină este maestru corepetitor la Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” din București și formator dirijor-cor în cadrul programului național „Cantus Mundi”.  Pe parcursul carierei sale, maestrul Emanuel Pecingină a fost onorat cu numeroase premii și distincții, printre care titlul de Madrigalist de onoare și Medalia jubiliară „Pro arte”. În anul 2013, administrația prezidențială a României i-a acordat distincția „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, iar in 2018 Episcopia Caransebeșului i-a conferit Medalia „Episcop Elie Miron Cristea” pentru concertul susținut pe soleea Catedralei Episcopale.

Accesul la concerte este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.