Am demarat deja pregătirile pentru noul an școlar ce va începe în septembrie. Primăria Timișoara continuă proiectele de îmbunătățire a infrastructurii educaționale prin diverse lucrări de reparații și modernizări la mai multe școli și grădinițe din oraș.

„Noul contract de reparații pentru școli și grădinițe funcționează. Din toamnă mai multe unități de învățământ vor avea clase care arată ca noi, instalații schimbate și condiții mai bune pentru elevi. Intervenim acolo unde situațiile au rămas neschimbate foarte mult timp și completăm investițiile mare pe care le avem în lucru. În plus, unde putem, renovăm spații pe care le putem folosi pentru clase noi sau grupe noi de creșă și grădiniță”, anunță Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Lucrări de reparații finalizate

La Grădinița cu Program Prelungit nr. 7 au fost finalizate lucrările de reparații interioare și exterioare la o unitate de învățământ unde nu s-au mai efectuat intervenții de foarte mult timp. Aceste reparații asigură o cale de acces sigură spre curtea interioară și au creat un spațiu funcțional și securizat pentru acces.

La Școala Gimnazială nr. 25 am efectuat lucrări de reparații exterioare la acoperișul clădirii. Aceste intervenții au permis refuncționalizarea spațiilor în care se derulează activitatea educațională a copiilor.

Am recepționat lucrările de reparații la grupurile sanitare ale căminului Liceului Energetic „Regele Ferdinand I”. Aceste lucrări completează lucrările anterioare efectuate în cămin, în urma căruia am crescut calitatea condițiilor de cazare pe un etaj întreg.

În prezent, Primăria Timișoara are în derulare următoarele lucrări

  • La Grădinița cu Program Prelungit nr. 24 se desfășoară reparații interioare ale clădirii și lucrări exterioare, care includ înlocuirea gardului, intervenții la spațiul verde și amenajarea curții interioare. În urma lucrărilor, vor rezulta spații pentru patru clase noi de elevi.
  • Grădinița cu Program Prelungit nr. 23 beneficiază de lucrări de reparații interioare complete pentru a găzdui o grupă nouă de creșă.
  • Grădinița cu Program Prelungit nr. 31 trece prin reparații interioare la două grupe de creșă, incluzând înlocuirea rețelei electrice și amenajarea completă a sălilor și holurilor, ceea ce va permite și deschiderea unor noi grupe de creșă.
  • Grădinița cu Program Prelungit nr. 32 va beneficia de condiții îmbunătățite la sala de activități a ante-preșcolarilor și la sala de mese, cu lucrări de reparații interioare complete.
  • Grădinița cu Program Prelungit nr. 48 se efectuează lucrări de reparații exterioare la acoperișul clădirii și sunt planificate lucrări de reparații interioare la sălile de clasă ale copiilor, cu scopul de a crește calitatea ambientului în care aceștia își desfășoară activitatea.

Aceste intervenții au drept scop asigurarea unor condiții optime pentru desfășurarea procesului educațional și creșterea confortului elevilor și cadrelor didactice. Suntem dedicați să asigurăm un mediu educațional sigur și modern pentru toți elevii din orașul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.