PSD, ALDE, PNL și PMP se călăuzesc în campania electorală după principiul machiavelic „scopul scuză mjloacele”! Conform legii este interzisă utilizarea de către un partid politic, alianţă politică, alianţă electorală ori candidat independent a locurilor speciale de afişaj electoral astfel încât să împiedice folosirea acestora de către alt competitor electoral.

Astăzi am fost să verific personal afișajul electoral stradal și am constatat că PSD, ALDE, PNL și PMP fac tot posibilul ca cei care nu fac parte din grupul lor de interese să nu apară nici măcar pe panourile de afișaj electoral stradale. Unele partide au lipit 4 afișe pe un panou în loc de unul, cum este legal, alte partide au lipit afișele peste cele ale altor candidați, multe afișe au fost rupte.

Tovarășii de la PNL și PSD au controlat în cârdășie administrația locală și au fost abonați la contracte din plătite cu bani de la bugetul local. Desigur, ei se auto-intitulează buni gospodari și confundă banul obținut prin muncă cinstită cu abonamentul la banul public.

Aceste partide au acaparat media plătind-o tot din surse conectate la banul public, iar acum obstrucționează și accesul celorlalți candidați la panourile de afișaj electoral.

Politrucii și grupurile de interese pe care le sevesc au acaparat valori uriașe lichidând industria și proprietățile timișorenilor, dar ei clamează că averile lor, dobândite prin căpușarea bugetului și patrimoniului local, sunt o dovadă că sunt buni gospodari.

În 2016 este în vigoare o lege electorală iar aceste partide o încalcă cu nonșalanță.

Rog instituțiile statului să aplice legea și să tragă la răspundere partidele care încalcă legea electorală.

Vă mulțumesc!
Petrica Folica, candidat la functia de primar al Timisoarei

Legea 115/2015
„Art. 79
(1) Primarii sunt obligati ca pana la inceperea campaniei electorale sa stabileasca, prin dispozitie, locuri speciale pentru afisaj electoral si sa asigure amplasarea de panouri electorale in cadrul acestora, tinand seama de numarul partidelor politice, organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, aliantelor politice si aliantelor electorale care declara ca depun liste de candidati, candidaturi pentru functia de primar, precum si de candidatii independenti. Aceste locuri trebuie sa fie situate in zone frecventate de cetateni, fara stanjenirea circulatiei pe drumurile publice si a celorlalte activitati din localitatile respective.
(2) Primarii sunt obligati sa monteze panouri pentru afisajul electoral in fiecare subdiviziune a unitatii administrativ-teritoriale.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.