Primăria Municipiului Timișoara continuă campania de salubrizare stradală începută în luna aprilie, campanie ce constă în operațiuni de măturat mecanizat și spălare a carosabilului pentru îndepărtarea stratului de praf și nisip acumulat la rigolele de la marginea șoselei.

Deoarece există străzi pe care se parchează în permanență pe prima bandă de circulație, la rigolă se acumulează cantități însemnate de praf și nisip, ceea ce reprezintă un factor de poluare a aerului prin emiterea de pulberi în suspensie PM10. 

Vă reamintim că, pentru desfășurarea eficientă a acestor operațiuni de salubrizare, este necesară instituirea parcării alternative a autovehiculelor și restricționarea parcării pe străzile și bulevardele vizate, în zilele și orele stabilite pentru efectuarea operațiunilor de măturat mecanic și spălat carosabil. Graficul de curățenie poate fi consultat aici: https://www.primariatm.ro/managementul-deseurilor-salubrizare/curatenie-pana-la-bordura.  

Operațiunile de măturat mecanic și spălare a carosabilului au drept scop prevenirea riscului de îmbolnăvire a populației ca urmare a acțiunii patogene a microorganismelor existente în praful stradal. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.