Joia trecută s-a dat startul campaniei electorale. Încă de dimineață s-au pus în oraș panourile electorale, iar fiecare partid a primit din partea Primăriei Timișoara instrucțiunile despre care este ordinea pe panou. De la stânga la dreapta ordinea era următoarea: Primar, Consiliu Local, Președinte Consiliu Județean, Consiliul Județean și Europarlamentare.

Cu toate acestea, vineri dimineața se putea observa cum Alianța PSD-PNL nu a respectat aceste simple instrucțiuni, interpretând legea după propriul interes, spune USR Timiș într-un comunicat de presă. În multe locuri din oraș Alianța PSD-PNL avea câte 2-5 afișe cu Nicolae Robu și Alfred Simonis, pe toate panourile, menționează reprezentanții USR.

USR Timișoara a contestat nerespectarea legilor de către PSD-PNL

USR Timișoara a sesizat către Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Timişoara faptul că Alianța PSD-PNL a lipit mai multe afișe cu nerespectarea legii. Se pare că cei de la Alianța PSD-PNL au inventat o nouă regulă, „dacă ești numărul 1 pe buletinul de vot ești locul 1 pe panou.” Astfel că, acolo unde au găsit locul din dreapta sus ocupat au lipit peste afișele contracandidatilor.

„Reprezentanții PSD-PNL s-au apărat afirmând că afișele „au fost plantate de o terță parte cu certe interese contradictorii în vederea subminării imaginii și prestigiului candidatului.” Ceea ce este o minciună: există fotografii în care consilierul PNL Adrian Lulciuc a lipit un afiș cu Nicolae Robu peste afișul unui alt candidat.” spune USR.

„Rezultă așadar sancționarea cu amendă contravențională…”

Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Timişoara a decis să sancționeze Alianța PSD-PNL în urma contestației făcute de USR Timișoara. De asemenea, BEC Timişoara a admis că Alianța PSD-PNL a încălcat art.79 alin. 4 din Legea 115/2015 „Este interzisă utilizarea de către un partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori candidat independent a locurilor speciale de afişaj electoral, astfel încât să împiedice folosirea acestora de către un alt partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori candidat independent. Pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri ori fiecare candidat independent poate aplica un singur afiş electoral.”

Cu plăsuța înainte.

La Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Timişoara s-a mai înaintat o sesizare care îi implică pe cei de la partidul AUR. Se pare că nici ei nu știu exact cum funcționează legea electorală, tocmai de aceea au început să dea plăsuțe cu materiale politice, șapcă, eșarfă, agendă și plasă cu însemnele AUR și ale domnitorilor „Ștefan cel Mare” și „Mircea cel Bătrân.”

Concluzia BEC Timişoara? „Materialele folosite de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor se constată că în afara de agendei” (…) aceste materiale „sunt contrare dispozițiilor legale. ”

Oricât ar vrea Alianța PSD-PNL și partidul AUR să schimbe regulile jocului în timpul lui, legea este lege pentru toți, spun reprezentanții USR Timiș. „Dacă într-o campanie de 30 de zile nu pot să respecte legea ce vor face 4 ani la conducerea orașului Timișoara și a județului Timiș?” încheie USR Timiș comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.