Pe centura Timișoara Nord va începe astăzi, 23 aprilie, montarea de parapet de beton de tip New Jersey pe zona mediană a drumului. Decizia a fost luată de comun acord cu Inspectoratul de Poliție Județean Timiș încă de anii trecuți, pentru a obliga conducătorii auto să respecte semnalizarea rutieră și astfel să fie eliminate punctele periculoase, unde au fost până acum accidente rutiere și unde există în continuare riscuri mari de producere a accidentelor.

Conform datelor IPJ Timiș, în perioada 2018 – 2023, pe cei 12,6 km ai centurii Municipiului Timișoara, au fost 20 de accidente rutiere soldate cu victime omenești, în urma cărora au decedat trei persoane, nouă persoane au fost rănite grav și alte 32 de persoane au fost rănite ușor. Printre cauzele generatoare ale accidentelor s-a evidențiat depășirea neregulamentară și neacordarea de prioritate vehiculelor care au acest drept în intersecțiile cu căile de acces adiacente centurii ocolitoare. Acest sector de drum este considerat cu risc rutier din cauza numărului mare de accidente cu victime înregistrate pe doar 12,6 km.

Amplasarea parapetului începe dinspre comuna Dumbrăvița spre sensul giratoriu cu drumul comunal spre localitatea Covaci, și va continua pe toată centura în funcție de mobilizarea antreprenorului contractat pentru această lucrare de siguranță a circulației. Prin proiectul de așternere a covorului asfaltic, realizat în vara anului 2023, s-a aplicat marcajul linie dublă continuă, fiind lăsat spațiu pentru amplasarea ulterioară a parapetului de beton.

Pe durata lucrărilor de montare a prefabricatelor, traficul rutier se va desfășura alternativ, în ambele sensuri, pe banda aferentă sensului deschis circulației, fiind dirijat de piloți de trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.