Partidul condus de un general convertit la liberalism în ultimii doi ani l-a demis pe Alin Nica, liberal cu peste 20 de ani de activitate în PNL, de la conducerea județeană a PNL Timiș. Demiterea vine în urma refuzului lui Alin Nica de a acccepta, din poziția de președinte al Consiliului Județean Timiș, retragerea de la candidatura pentru un nou mandat în fruntea CJ Timiș.

Liberalul cotat azi cu cele mai mari șanse de a câștiga un nou mandat, este sprijinit de primari din județ dar și-a găsit suporteri și la nivel național, între peneliștii care s-au săturat de conducerea omului „parașutat” din armată direct la conducerea PNL de președintele Klaus Iohannis.

Lucian Bode a propus demiterea lui Nica

Propunerea de demitere a lui Alin Nica a venit de la secretarul general al partidului, Lucian Bode, și a fost votată de 60 de peneliști, în vreme ce doar patru au fost împotrivă.

„În ceea ce priveşte organizaţia Timiş, Biroul Politic Naţional a stabilit demiterea domnului Alin Nica din funcţia de de preşedinte al organizaţiei şi numirea unui preşedinte interimar al acestei organizaţii în persoana domnului Vasile Blaga. Totodată, s-a stabilit dizolvarea Biroului Judeţean de conducere a organizaţiei Timiş, structura interimară numită în această seară (ieri n.r.) cuprinzându-i pe cei 43 de primari ai organizaţiei PNL Timiş, alături de primarul Nicolae Robu, evident preşedintele organizaţiei, domnul Vasile Blaga, cei doi deputaţi de Timiş şi toţi ceilalţi membri ai organizaţiei PNL Timiş desemnaţi în această structură de conducere”, a confirmat la finalul ședinței conducerii PNL, purtătorul de cuvânt Ionuț Stroe.

Alin Nica : Timișul și timișorenii au fost vânduți ca la piață

„Am aflat cu neplăcere că Timişul şi timişorenii au fost vânduţi ca la piaţă pe o negociere strâmbă, în defavoarea Partidului Național Liberal din Timiş. Am aflat că, aşa mi-au spus colegii, PNL a cedat şantajului PSD cu anticipatele, cedând Timişul şi Timişoara către PSD. Evident că am fost sacrificat de dragul stabilităţii naţionale. Eu mă bucur dacă eu şi colegii mei de la Timiş suntem sacrificaţi pentru România, mă bucur şi fac cu drag acest sacrificiu, aşa cum au făcut miile de timişoreni în 1989, dar nu pot să accept şi niciunul dintre colegii mei nu acceptă să fim sacrificaţi aşa cum am fost de fapt pentru PSD, pentru şantajul PSD”, a declarat Alin Nica.

„E mare păcat, eu plec de la București cu inima împăcată că am făcut tot ce puteam pentru cei peste 104.000 de timișeni care mi-au dat încrederea și m-am luptat împotriva dictatelor de la București. Îmi exprim speranța că flacăra Revoluției din Timișioara nu va muri. Sunt singurul care am avut curajul să mă opun. Nu am luat decizii la cald. E o decizie foarte grea (n. red.: aceea de a demisiona). Am fost și sunt membru PNL de 20 de ani. Decizia nu este despre mine personal. Nu știu ce voi face. Vreau să merg și să mă reculeg acasă. Voi lua o decizie și vă voi anunța”, a adăugat Alin Nica.

Alin Nica, decis să candideze

Alin Nica a precizat, după aflarea hotărârii Biroului Politic Național, că va candida la o nouă funcție de președinte al Consiliului Județean Timiș. Cel mai probabil, Alin Nica se va alătura partidului condus de Ludovic Orban, Forța Dreptei, partid desprins și format majoritar din oameni politici din Partidul Național Liberal. Nu este exclus ca Alin Nica să fie candidatul Alianței Dreapta Unită, care în acest moment cuprinde formațiunile politice USR, PMP și Forța Dreptei. Totodată, Alin Nica ar putea fi urmat în partidul condus de Orban de alți primari din județ, dând astfel o nesperată șansă ADU în câștigarea primăriilor din județ.

Vasile Blaga revine la conducerea PNL Timiș

Vasile Blaga revine, cu titlu temporar, la conducerea PNL Timiș. Europarlamentarul Vasile Blaga, 67 de ani, a fost achitat definitiv în iunie 2022, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în procesul în care a fost trimis în judecată de DNA Ploiești pentru trafic de influenţă privind finanţarea ilegală a campaniei electorale a PDL.

În 28 noiembrie 2016, procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată pe fostul copreşedinte al PNL Vasile Blaga, acuzat că în perioada 2011-2012, în calitate de secretar general al PDL, a primit în patru rânduri, de la o societate comercială, suma totală de 700.000 de euro, în schimbul exercitării influenţei prin intermediul lui Gheorghe Ştefan, la acea vreme vicepreşedinte PDL, astfel încât firma să obţină contracte cu două companii naţionale. Suma a fost primită prin intermediul lui Gheorghe Ștefan, zis Pinalti, vicepreşedintele respectivei formaţiuni politice (500.000 de euro) şi printr-un alt intermediar (200.000 de euro), susțineau procurorii. Gheorghe Ștefan și-a recunoscut faptele în 2016 în fața procurorilor DNA, fapte pentru care a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.