Liderii coaliției PSD-PNL au decis astăzi să treacă peste voința liberalilor din Timiș și să desemneze un candidat comun la președinția Consiliului Județean Timiș în persoana șefului PSD Timiș, Alfred Simonis, spune Alin Nica, președintele PNL Timiș într-o postare online.

„În repetate rânduri am atras atenția colegilor de la București că fac o greșeală și vând pe nimic o întreagă filială, însă, înclin să cred că interesele personale au fost deasupra intereselor Partidului Național Liberal. Timișoara și Timișul au fost și vor rămâne de dreapta, fără afinități socialiste sau nostalgii comuniste. Un exemplu simplu: președintele României, Klaus Iohannis, a obținut aici aproape 80% din voturile exprimate în turul doi al alegerilor prezidențiale.

PSD nu a reușit vreodată să obțină la Primăria Timișoara un scor cu două cifre (vezi notă), de aceea preluarea ostilă a organizației locale PNL reprezintă un gest fără precedent, o umilire a liberalismului și a spiritului Timișoarei. Acest comportament al liderilor de la București va fi sancționat de electoratul de dreapta, majoritar în Timiș” spune Alin Nica, referindu-se la situația creată de negocierile la nivel central de liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

„Sper ca măcar în ultimul ceas colegii din BPN (Biroul Politic Național, n.r.) sper să se opună acestei decizii abuzive și să oprească răul pe cale să se întâmple partidului nostru” notează Alin Nica.

Notă: La alegerile din 2016, Florin Bârsășteanu, candidatul PSD la Primăria Timișoara a obținut 22.69% din voturi, scor electoral din două cifre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.