Ziarul britanic „Independent” face un top al destinațiilor culturale europene care încă nu sunt îndeajuns exploiatate turistic, iar printre acestea se află și Timișoara, Capitala Culturală a Europei în anul 2023. Ziarul din Marea Britanie pune Timișoara într-un top 5 în care se mai afla orașele Zaragoza din Spania, Kotor din Muntenegru, Antwerp din Belgia și Rotterdam din Țările de Jos.

„Există un motiv pentru care capitalele precum Paris, Amsterdam și Berlin, continuă să atragă călători din întreaga lume, dar uneori poate merita să vă abateți de la modelul clasic de city break. Departe de reperele aglomerate, străzile agitate și centrele aglomerate, ați putea să vă plimbați pe bulevarde fără a fi nevoit să vă dați jos de pe trotuar, să intrați vesel într-un muzeu fără a fi nevoie să rezervați cu săptămâni în avans biletele de intrare sau chiar să intrați într-un restaurant sau bar” notează publicația britanică.

Fiecare din cele cinci destinații culturale are o descriere succintă cu atracțiile turistice specifice. Când ajunge la Timișoara, primul lucru notat este că orașul nostru a fost capitală culturală în anul ce tocmai a trecut. Apoi menționează multitudinea de evenimente care au fost organizate în oraș în 2023.

Independent despre Timișoara, capitală culturală în 2023

„Există toate șansele să nu fi auzit de Timișoara, al treilea oraș istoric al României din vestul țării. Dar ar trebui: în 2023 a fost încoronată una dintre cele trei Capitale Europene ale Culturii. Titlul a făcut ca orașul să desfășoare un program încărcat de evenimente culturale sub bannerul „Shine your light! Luminează-ți orașul!” Expoziții de artă, târguri de carte și de epocă, instalații și spectacole de muzică clasică au fost toate pe agenda culturală (multe dintre acestea s-au desfășurat până la începutul anului 2024)” scriu britanicii de la Independent.

În afara ofertei sale artistice, Timișoara are o multitudine de clădiri baroc și arhitectură secesionistă frumoasă care mărginește piețele istorice ce merită a fi descoperite, notează Independent. Aceștia precizează că primăvara și vara, în Timișoara se organizează câteva festivaluri muzicale de mare succes, și aici ziariștii britanici Festivalul Timișoara Muzicală (concerte clasice și operă), JazzTM (jazz). ) și Plai (muzică contemporană), dar uită să menționeze Flight Festival.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.