echipa MalaezieiSportivii din Malaezia au câștigat duminică 3 dintre cele 5 finale ale  ”Internaționalelor de Badminton ale României”, ce se desfășoară anual în mod tradițional la Timișoara, competiție  din Circuitul European de Badminton, cu punctare în ierarhia mondială Badminton World Federation.

Reunind la start 138 de sportivi din 34 de țări, întrecerea open organizată de Federația Română de Badminton a avut parte de două finale între jucători din Malaezia.

La dublu mixt Wong Fai Yin și Shevon Jemie Lai au câștigat cu 21-15, 21-17 împotriva perechii Yew Sin Ong și Yen Wei Peck.

La simplu feminin, după o finală care a durat 58 de minute, Lee Ying Ying câștigă în 3 seturi, 17-21, 21-13, 21-9 în fața lui Yin Fun Lim, favorita numărul 5 a turneului.

Finala la simplu masculin a fost singura care a confirmat poziția de principal favorit în cadrul acestei editii a Internaționalelor de Badminton ale României. Thailandezul Pannawit Thongnuam, favoritul numărul 1 a dispus de danezul Patrick Bjerregaard, cu scorul de 21-17 21-13. Danezul îl învingea vineri, după un meci foarte disputat, pe Collins Filimon, campion național al României, cu scorul de 23-25, 21-14, 21-13.

Proba de dublu fete păstrează trofeul în Europa, prin Jessica Pugh (Anglia) și Cheryl Seinen (Olanda), care au resușit o frumoasă victorie în fața malaeziencelor Yea Ching Goh și Yen Wei Peck, în două seturi, cu scorul de 21-19, 21-15.

Croații Zvonimir Durkinjak și Zvonimir Hoelbling, favoriți numărul 2 nu au reușit sa-și apere titlul cucerit la Timișoara în 2015 și 2014 în finala de dublu masculin. Aceștia au fost întrecuți în finală de perechea Yew Sin Ong și Ee Yi Teo din Malaezia, favoriții numărul 4.

În compania sportivilor de peste hotare, unii regăsiți în topul celor mai buni 100 de badmintoniști din lume în probele respective, România a fost reprezentată de 7 sportivi: Sonia Olariu, Andra Olariu, Ioana Ionică, Maria Duțu, Collins Filimon, Mihai Grosu și Andrea Thiel.

Sonia Olariu, numărul 160 mondial, care a reprezentat România la Jocurile Europene de la Baku din 2015, a fost nevoită să abandoneze meciul cu Elizaveta Pyatina, la scorul de 17-21, nefiind complet recuperată după o accidentare avută în urmă cu trei săptămâni la un alt turneul internațional Austrian Open.

Andra Olariu, 17 ani, campioană națională a României și numărul 412 mondial, a avut neșansa de a o întâlni în primul tur pe principala favorită a turneului, unguroaica Laura Sarosi, care a întrecut-o în două seturi.

Collins Filimon, 18 ani, campion al României și numărul 17 în clasamentul mondial de juniori, a reușit pentru prima dată calificarea pe tabloul principal într-o competiție din Circuitul European de Seniori, după ce a trecut de slovenul Miha Ivanic cu scorul de 22-20, 21-14 și de bulgarul Peyo Boichinov, după trei seturi foarte disputate: 21-14, 20-22, 21-19. Pe tabloul principal a fost eliminat după un meci spectaculos de finalistul de astăzi, danezul  Patrick Bjerregaard. În urma acestei performanțe Collins va urca aproximativ 500 de locuri în clasamentul mondial.

Cel mai puternic turneu de badminton din România a fost dotat cu premii în valoare de 6.000 de dolari și a fost găzduit de sala Constantin Jude din Timișoara. Peste 120 de voluntari au ajutat la desfășurarea în condiții optime a competiției care menține România și Timișoara pe harta badmintonului mondial.

Articolul precedentLiebling, Iosif, Cerna și Jebel – fără apă marți
Articolul următorConcert vocal-simfonic organizat cu sprijinul Institutului Polonez din Bucuresti la Filarmonica Banatul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.