Evenimente in Timisoara Proiectul Dumbrăvița Muzicală – ora de muzică ținută altfel în comuna de...

Proiectul Dumbrăvița Muzicală – ora de muzică ținută altfel în comuna de lângă Timișoara

Proiectul Dumbrăvița Muzicală continuă cu o nouă serie de activități educative și interactive pentru elevii de la Școala Gimnazială Dumbrăvița, județul Timiș, dar și pentru copiii din cadrul altor instituții de învățământ din comună.

Asociația Trib’Art, în parteneriat cu Primăria Comunei Dumbrăvița, vă invită în fiecare duminică, între orele 15:00 și 18:00, în incinta bibliotecii din școala nouă la o expoziție de instrumente muzicale în cadrul căreia veți fi ghidați prin lumea sunetelor, iar copiii își pot pune la încercare talentul muzical testând o gamă variată de instrumente, de la cele de percuție, la cele cu coarde și nu numai. Fiecare tur al expoziției va dura o oră și se va încheia cu o serie de activități menite să îmbogățească cunoștințele muzicale ale celor mici, distrându-i în același timp. Părinții se pot bucura de această oportunitate minunată de a petrece timp de calitate cu copiii lor până pe data de 17 martie.

Dumbrăvița Muzicală – activități în parteneriat cu Școala Gimnazială

Bineînțeles, activitățile desfășurate în parteneriat cu Școala Gimnazială Dumbrăvița vor continua și ele. Dacă în ultimele luni elevii au avut ocazia să participe la câteva lecții de percuție susținute de Sorina Savii, percuționist în cadrul Operei Naționale Române din Timișoara, dar și la un atelier inedit de exprimare prin muzică susținut de către Angelica Postu, muzician, psiholog și muzicoterapeut, și Eliana Zah, muzicolog și profesor de pian și voce, de data aceasta am pregătit noi surprize.

Pentru că ne dorim să le oferim celor mici cât mai multe oportunități de a face cunoștință cu muzica clasică, în incinta Casei de Cultură a comunei va avea loc în fiecare zi de miercuri, până la finalul proiectului, un concert în cadrul căruia numeroși și diverși artiști locali vor urca pe scenă special pentru ei. De asemenea, expoziția de instrumente muzicale va fi deschisă și în timpul săptămânii pentru tururi ghidate cu clasa, alături de cadrele didactice.

Dumbrăvița Muzicală este un proiect de educație culturală, dezvoltat de către Asociația Trib’Art, ce reunește instituții locale și artiști profesioniști sub umbrela obiectivului de a stimula creativitatea copiilor și de a-i implica în activități ce au la bază exprimarea artistică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.