Președintele Camerei Deputaților, timișoreanul Alfred Simonis, anunță întâlnirea cu ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavaler. Din funcția de președinte al Camerei Deputaților din Parlamentul României, deputatul de Timiș a abordat teme precum colaborarea dintre cele două țări și parteneriatul strategic.

Un subiect sensibil pentru România, abordat de Alfred Simonis în cadrul întâlnirii, a fost existența vizelor pentru intrarea în SUA, vize care trebuie obținute înainte deplasării în Statele Unite. Celelalte state europene beneficiază de programul Visa Waiver, program prin care cetățenilor țărilor respective le este acordată viza la intrarea în SUA, nemaifiind nevoiți să stea săptămâni întregi după obținerea ei.Simonis speră ca în cursul anului sau cel târziu anul viitor, românii să nu mai trebuiască să obțină viza de la ambasada SUA înaintea călătoriei în State, lucru absolut normal tinând cont de existența tuturor parteneriatelor strategice și economice dintre cele două state.

„Am primit astăzi vizita Excelenței Sale doamna Kathleen Kavalec, Ambasadorul Statelor Unite în România. În lumina excelentelor relații dintre țările noastre, mi-am reafirmat dorința de a susține în continuare colaborarea dintre România și SUA.

Sunt convins că parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite este și va continua să reprezinte unul dintre pilonii politicii noastre externe, alături de statutul de membru NATO și UE.

În domeniul economic, statele noastre colaborează productiv, dovadă fiind și interesul tot mai ridicat al firmelor mari din SUA de a investi în România în domenii cheie precum cel energetic sau al exploatării resurselor naturale.

Am subliniat că aderarea la Programul Visa Waiver rămâne un obiectiv prioritar pentru Parlamentul României și i-am mulțumit doamnei Ambasador pentru susținerea acordată, considerând că trebuie continuate eforturile pe această linie, în sensul atingerii obiectivului includerii în Programul Visa Waiver în 2024-2025.” spune Alfred Simonis, într-o postare pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.