În 2023, Primăria Municipiului Timișoara a pus din nou un accent deosebit pe înverzirea orașului. Cu noi plantări de arbori, arbuști, plante perene și flori în parcuri, pe bulevarde, în curtea școlilor și grădinițelor, dar și în zone unde copacii au fost tăiați în anii trecuți, orașul respiră mai ușor.

”Am plantat în toate cartierele Timișoarei. Mă bucur că am reușit să intervenim în locuri emblematice pentru timișoreni, cum e Parcul Rozelor unde am avut cea mai mare campanie de plantare de trandafiri din ultimul deceniu, sau în Piața Bălcescu, unde am readus verdele. Le mulțumesc timișorenilor care s-au implicat în campania Primăriei și ne-au trimis locuri și străzi unde e nevoie de plantări. Continuăm și în 2024”, a spus primarul Dominic Fritz.

Piața Bălcescu – verde și colorată după mult timp

În această primăvară, Piața Bălcescu va fi verde și colorată, după ce Primăria a plantat peste 40 de arbori și arbuști și peste 5.000 de plante perene, din 60 de specii. În plus, au fost amenajate 3 covoare verzi pe o suprafață de 900 mp și a fost instalat un sistem de irigare prin picurare, care să mențină și pe timp de secetă nivelul de umezeală al solului.

În ceea ce privește zona centrală a orașului și Parcul Rozelor, echipele Horticultura au plantat peste 214.000 de plante bienale, 1.100 de exemplare de Yucca și Homerocalis, precum și 700 de trandafiri.

Calea Bogdăneștilor și Bulevardul Cetății au aproape 1.000 de arbori

Totodată, Calea Bogdăneștilor și Bulevardul Cetății s-au îmbogățit cu 940 de arbori. În plus, Primăria Timișoara a plantat în toate cartierele orașului alți 1.985 de arbori. Perdeaua forestieră s-a îmbogățit cu 200 de arbori. În urma colaborării cu cetățenii din Ciarda Roșie, Primăria a inclus în campania de plantări și Parcul 3 August și Școala 20.

Anul acesta, Primăria Municipiului Timișoara a demarat un program-pilot de plantări în curțile școlilor și grădinițelor. În total, au fost plantați 142 de arbori (jugastru de Banat, frasini, arțari și alte specii) și peste 270 de arbuști. Totodată, au fost realizate diverse amenajări cu plante perene, flori, gazon sau trifoi. Unitățile de învățământ unde au avut loc amenajări sunt: Grădinița PP 1, Grădinița PP 12, Grădinița PP 26, Grădinița PP 33, Grădinița PP 38, Școala Gimnazială 6, Școala Gimnazială 15, Școala Gimnazială 18, Școala Gimnazială 19, Școala Gimnazială 21, Liceul de Artă „Ion Vidu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.