Primăria Municipiului Timișoara asigură colectarea deșeurilor de pe raza municipiului Timișoara, prin centrele de colectare cu aport voluntar, unde cetățenii pot preda gratuit deșeurile vegetale, cele voluminoase de uz casnic și cele provenite din locuințe, generate de activități de reparații și amenajări interioare, din construcții și demolări. La cele 4 puncte de colectare au fost predate, în 2023, aproape 10.000 de tone de deșeuri, astfel :

  • 7461,21 deșeuri din construcții
  • 1007,46 deșeuri voluminoase
  • 759,26 deșeuri vegetale

Costurile de gestionare a punctelor de colectare se ridică la 5.855.298 lei.

Reamintim că centrele de colectare funcționează la adresele : Aleea Avram Imbroane, nr.70, Calea Torontalului, nr.94, Calea Moșniței (fostă Strada Torac) nr.2-4, str. Ovidiu Cotruș, nr. 201 (fostă str. Mile Cărpenișan) nr. 3. Aceste centre vor funcționa și în data de 30 decembrie 2023, între orele 8:00 și 16:00, urmând să își reia activitatea cu program normal din data de 3 ianuarie 2024.

Din păcate, ne confruntăm frecvent cu fenomenul abandonului de deșeuri pe domeniul public, spune reprezentanții Primăriei Timișoara. În anul care se încheie, au fost ridicate de pe raza municipiului Timișoara, prin intermediul RETIM, 5013,72 tone deșeuri amestecate abandonate. Prin operatorul Transclean, au fost ridicate de pe domeniul public 6169,52 tone de deseuri abandonate (vegetale si din constructii). Operațiunile de colectare a acestor deșeuri înseamnă costuri pentru municipalitate și, implicit pentru timișoreni, de peste 4.800.000 de lei.

Abandonarea deșeurilor este un fenomen care ne afectează pe toți și are un impact negativ asupra calității vieții și sănătății publice. De asemenea, cei care abandonează deșeuri pe domeniul public riscă sancțiuni de zeci de mii de lei. Facem, din nou, apel la locuitorii orașului de a contribui la păstrarea curățeniei în spațiile publice, având posibilitatea ca, printr-un efort minim să predea deșeurile la punctele autorizate și să nu le abandoneze pe domeniul public.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.