Compania globală de tehnologie în domeniul energiei, Enphase Energy, furnizor mondial de sisteme solare bazate pe microinvertoare și baterii, a anunțat o serie de măsuri pentru a face față unor provocări financiare și a se adapta la schimbările din piață. Ca parte a unui plan strategic, Enphase Energy intenționează să reducă forța de muncă globală cu aproximativ 10%, inclusiv atât angajații proprii cât și pe cei sub contract.

Măsurile includ oprirea operațiunilor la fabricile sub contract din Wisconsin și Timișoara, România, precum și o optimizare a altor facilități de producție sub contract. Enphase Energy își propune să se axeze pe producția de microinversoare la fabricile sub contract din Carolina de Sud și Texas, făcând ajustări pentru a se alinia la cerințele pieței.

Enphase Energy – produse fabricate la Flex

De menționat este faptul că, începând cu primul trimestru al anului 2023, fabrica Flex din Timișoara, România, a început să producă microinvertoare Enphase pentru piața europeană. Această decizie a fost luată în contextul unei creșteri semnificative a cererii pentru instalații solare rezidențiale în Europa, determinată de creșterea prețurilor la energie și de adoptarea tot mai frecventă a vehiculelor electrice și a tehnologiilor cu pompe de căldură.

Ca urmare a acestor schimbări strategice, Enphase estimează că va suporta costuri în valoare de 16-18 milioane de dolari, asociate cu taxe de restructurare și depreciere a activelor. Aceste costuri vor fi înregistrate în principal în trimestrul al patrulea al anului curent. Acțiunile companiei au înregistrat o scădere de 53% în acest an, în principal din cauza cererii reduse cauzate de ratele ridicate ale dobânzilor, ceea ce a condus la acumularea de stocuri de produse. Cu o capitalizare de piață de 16,9 miliarde de dolari, Enphase Energy își propune să se adapteze la schimbările din piață și să-și consolideze poziția în domeniul tehnologiei solare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.