Data de 6 decembrie 2023 marchează un moment deosebit în calendarul evenimentelor cultural-religioase, ocazie cu care Liga Studenților din Timișoara vă invită cu căldură să participați la concertul de colinde tradiționale intitulat „Îmbucură-te, om bun!”. Evenimentul va avea loc la Filarmonica Banatul din Timișoara, începând cu ora 19:00, și va reprezenta o incursiune emoționantă în bogata tradiție a colindelor românești și va aduce în prim-plan atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă.

Această inițiativă reprezintă un efort dedicat al Ligii Studenților din Timișoara de a păstra și promova bogăția tradițiilor românești, în special în perioada sărbătorilor de Crăciun. Concertul va fi o călătorie muzicală ce va reînvia emoția și frumusețea colindatului, aducând pe scenă tineri talentați îmbrăcați în straie populare, care vor interpreta colinde românești autentice.

Evenimentul nu este doar un prilej de a asculta melodii tradiționale; este o invitație de a ne conecta la rădăcinile noastre culturale și spirituale și o încununare a eforturilor depuse pentru păstrarea și promovarea obiceiurilor autentice românești, în special în contextul sărbătorilor de iarnă. Într-o perioadă în care influențele comerciale și secularizarea amenință să distorsioneze semnificația sărbătorilor creștine, acest concert își propune să aducă în prim-plan autenticitatea și spiritualitatea colindelor tradiționale.

Liga Studenților din Timișoara, ca organizator, a dorit să creeze o experiență care să conecteze publicul la rădăcinile culturale și spirituale ale poporului român. Concertul „Îmbucură-te, om bun!” își propune să reînvie emoția și frumusețea colindatului, oferind publicului prilejul de a se bucura de tradițiile autentice și de a experimenta magia sărbătorilor de iarnă într-un mod autentic.

După Timișoara, magia colindelor va călători și în alte orașe. Astfel, pe 10 decembrie 2023, concertul va avea loc la Reșița, în Sala Lira, începând cu ora 19:00, fiind organizat de Liga Studenților din Timișoara și Asociația „Suflet tânăr arădean”. O altă opțiune de a trăi această experiență unică va fi la Craiova, pe 11 decembrie 2023, la Filarmonica Oltenia.

Invităm toți iubitorii de tradiție și muzică să participe la acest eveniment deosebit, să se lase purtați de magia colindelor și să contribuie la păstrarea și transmiterea moștenirii culturale. „Îmbucură-te, om bun!” este mai mult decât un concert – se anunță a fi un eveniment de excepție, un prilej de a celebra tradițiile, de a întâmpina sărbătorile cu inimile deschise și de a împărtăși bucuria colindatului tradițional românesc. Haideți să ne bucurăm împreună de frumusețea tradițiilor noastre, să ne îmbogățim sufletele și să creăm împreună amintiri de neuitat în această perioadă specială a anului!

Accesul în sălile de concerte este gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.