Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş a găzduit conferinţa de presă în cadrul căreia au fost prezentate aspecte importante legate de parteneriatul dintre DGASPC şi Asociaţia “Clubul Rotary Cetate din Timişoara”. Obiectul colaborării îl reprezintă dotarea Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Timişoara cu echipamente de EEG și monitorizare funcții vitale şi dotarea casei de tip familial pentru copiii, din localitatea Mânăstire, comuna Birda.

Este vorba despre un proiect generos, valoarea sa fiind de zeci de mii de euro, colaborarea din acest an vizȃnd trei obiective:

  1. Dotarea cu echipamente medicale (trei monitare pentru urmărirea funcţiilor vitale) pentru Centrul de Recuperare şi Rebilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Timişoara.
  2. Dotarea cu echipamente de stimulare senzorială pentru copiii cu dizabilităţi psihice (de tipul autismului sau a ADHD – ului).
  3. Dotarea unei case de tip familial, imobilul fiind pus la dispoziţie de Primăria comunei Birda, clubul de servicii urmȃnd să o recondiţioneze şi să se ocupe de dotarea sa şi de oferirea tuturor articolelor ce vor fi necesare copiilor.

Colaborare bună între Rotary Cetate și autoritățile județene

Cu ocazia acestui eveniment, doamna director executiv Monica Truşcă a prezentat sistemul de protecţie a copilului din judeţul Timiş, apreciind în mod deosebit sprijinul oferit de Consiliul Judeţean Timiş pentru oferirea serviciilor necesare beneficiarilor, precum şi susţinerea importantă oferită de ONG-urile partenere: “Mulţumim Consiliului Judeţean pentru susţinerea oferită şi pentru faptul că a fost mereu aproape de nevoile sociale ale comunităţii. De asemenea, vreau să mulţumesc partenerilor noştri pentru că ne sunt alături şi pentru că, împreună reuşim să facem mai mult. Anul viitor vom continua proiectele comune, serviciile oferite copiilor cu dizabilităţi din comunitate fiind foarte importane, mai ales dacă ţinem cont de faptul că multe familii, cu posibilităţi financiare reduse, nu au posibilitatea să îşi permită costul unor servicii de recuperare private”.

La rȃndul său, domnul profesor doctor Petru Deutsch, preşedinte al Asociaţiei “Clubul Rotary Cetate din Timişoara”, a declarat: “Rotary Cetate Timișoara va susține în acest an proiecte în parteneriat cu DGASPC Timiş. Intervenim în comunitate acolo unde identificăm o nevoie, așa cum a fost cazul Casei Ioana de la Mȃnăstire, comuna Birda, unde vom face dotări de mobilier și cele necesare pentru funcționare, sau centrelor care oferă recuperare și reabilitare pentru copiii cu dizabilități, unde vom oferi echipamente medicale speciale.

Ne bucură foarte tare că putem achiziționa echipamentul de Brain Mapping și neurostimulare, primul din această parte de țară care va funcționa într-un centru de stat. Susținem cu bucurie proiecte în zona socială și ne îndeplinim menirea de club de servicii în comunitate.”

În final, doamna director executiv Monica Truşcă a precizat că în acest an şi în cursul anului viitor vor fi deschise noi case de tip familial, nevoile judeţului Timiş fiind mari, mai ales în condiţiile în care mulţi dintre copiii pentru care se instituie măsura plasamentului în regim de urgenţă provin din familii numeroase, cu 5 – 7 fraţi care au nevoie de sprijinul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.