Pas cu pas, USR, salvatorii națiunii, capătă obiceiurile care până mai ieri le acuzau la partidele din România: manipularea banului public pentru a ajunge pe diferite căi la oamenii lor. Un exemplu elocvent este firma Vitamin Arhitects SRL, a fostului consilier al primarului Dominic Fritz, Rudolf Graf, care este pe cale să primească, țineți-vă bine, bani de două ori pentru același proiect.
Bineînțeles, tot Roxana Iliescu, cel mai activ consilier local a ieșit cu informația în fața presei.

„Fritz, primar fără proiecte proprii, victimă a presiunilor interlopilor mai nou, sau erou închipuit, după caz, a ajuns să se laude prin intermediul primăriei că semnează proiecte de hotărâre (uzual, semnează zeci de proiecte lunar)! Marele proiect despre care vă vorbesc este mâine pe ordinea de zi în Consiliul Local, despre care tot timișoreanul știe că Fritz “a semnat” și astfel se va face o parcare supraetajată în Dacia cu 154 noi locuri de parcare” spune ironică Roxana Iliescu.

Vitamin Arhitects SRL, o firmă cu probleme de livrare dar abonată la bani publici

„Eu știu că disperarea e mare, că încasează o grămada de bani prin Timpark și deși așa s-au lăudat, nu au făcut nicio parcare din acei bani, dar parcă bătaia de joc e prea mare și necesită scurte clarificări…

  1. Primarul a semnat și noi mâine vom vota o poveste frumoasă
  2. Aceeași poveste, e adevărat, nu într-atât de frumoasă, a mai fost votată o dată! În aprilie 2020 administrația Robu vota documentația SF aferentă unei parcări supraterane în Dacia cu 107 noi locuri de parcare.  Pentru această documentație s-au plătit din bani publici 124.000 lei. Și ca povestea să aibă tâlc, trebuie să vă menționez că firma care a încasat banii ăștia este firma celebrului Rudolf Graf, fost consilier personal al primarului Fritz, Vitamin Architects SRL. (aceeași firmă care a făcut PUG-ul Timișoarei după 13 ani de la contractare).
  3. Povestea frumoasă pe care o vom vota noi (n.r. consilierii locali ai Timișoarei) mâine este în fapt documentația de care v-am scris mai sus, cea votată încă din aprilie 2020, însă revizuită!

Revizuită de aceeași firmă Vitamin Architects SRL., pentru care prietenii ei useriști i-au mai dat din banii publici încă 82.370 lei!” precizează Roxana Iliescu.

Bani dați de două ori pentru același proiect. Sau pentru aceiași parcare

Concluzia vine tot de la Roxana Iliescu, care anunță și suma pe care o vor încasa arhitecții firmei fostului consilier al primarului Dominic Fritz, Rudolf Graf. Deși activitatea ca și consilier nu are nimic notabil pentru perioada în care a ocupat poziția de consilier, iată că răsplata din banii publici este destul de mărinimoasă.

„Așadar, dacă în 2020 pentru suma de 120.000 de lei pe vestitii arhitecți i-a dus capul să conceapă 107 locuri de parcare, iată că, pentru doar 82.370 lei în plus, “au mai găsit loc” pentru încă 47 de noi locuri de parcare! Dacă mai plusăm niște zeci de mii pe revizuire, fac pariu că scoteau 200!  Decideți voi dacă e de râs sau de plâns povestea asta…” spune cu tristețe consilierul local.

Din păcate, banii timișorenilor sunt un buzunar fără fund pentru cei care au administrat și administrează orașul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.