Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, judeţul Timiș, au depistat doi cetățeni algerieni și doi sirieni într-un autoturism condus de un cetățean român. Unul dintre cei doi cetățeni algerieni a fost arestat preventiv, fiind cercetat pentru infracțiunea de trafic de migranți.

În data de 24.09.2023, în jurul orei 05.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia – ITPF Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat pe comunicația DN59A, la ieșirea din localitatea Cărpiniș spre localitatea Jimbolia, patru cetăţeni străini într-un autoturism înmatriculat în România. Autoturismul, marca Fiat Linea, era condus de un cetățean român, în vârstă de 27 de ani.

Conduși de polițiști la PTF Jimbolia

Întrucât cetățenii străini, cât și șoferul autoturismului nu îşi justificau prezenţa în zonă, toți au fost conduși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini sunt, doi, din Algeria și doi din Siria, cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani. Un cetățean algerian este posesor de permis de ședere pe teritoriul României, celălalt cetățean algerian este posesor de document temporar pentru solicitanții de azi, iar cei doi sirieni au Dispoziție de părăsire a teritoriului României. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în diverse state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, s-a constat faptul că cetățeanul din Algeria, posesor de permis de ședere în România, este implicat în traficul de migranți, fiind prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș, care a dispus măsura arestării preventive a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, șoferul, cetățean român este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, procurorul de caz dispunând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.