Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat la Prima TV că PSD exclude o colaborare politică cu AUR după alegerile parlamentare din 2024. Deputatul de Timiș compară Alianța pentru Unirea Românilor cu Partidul Românioa Mare, partidul fondat de Corneliu Vadim Tudor, care a rezistat în Parlament între 1992 şi 2008, fără a participa în mod substanţial la guvernare. PRM a făcut parte dintr-un singur guvern condus între 1992 și 1996 de Nicolae Văcăroiu unde a avut doar trei secretari de stat.

”AUR are o relaţie conflictuală cu toată lumea. Aţi văzut foarte clar poziţia exprimată vehement de primul-ministru şi preşedintele PSD Marcel Ciolacu, că exclude categoric o formă de colaborare cu AUR. Din perspectiva mea, sunt în asentimentului domnului prim-ministru: exclud o colaborare cu cei de la AUR”, a declarat Alfred Simonis, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la postul Prima TV.

Alfred Simonis – AUR este echivalentul PRM din anii 2000

Alfred Simonis a comparat AUR cu PRM, partidul fondat de Corneliu Vadim Tudor, care a fost izolat mereu în Parlament de restul formaţiunilor politice din România. PRM a atins apogeul politic la alegerile parlamentare din 2000, când a obţinut peste 20%. În acelaşi an, Corneliu Vadim Tudor a ajuns în turul doi din confruntarea prezidenţială, unde a fost învins de Ion Iliescu.

”Un partid de tipul AUR, aşa cum a fost şi PRM o perioadă lungă – şi PRM a făcut scoruri bune, dar n-a guvernat niciodată. Şi eram în anii ’90, când democraţia era mai fragedă ca acum. Eu cred că nu există posibilitate ca cineva să se alieze cu AUR, pentru că asta ar însemna nu doar o poziţionare greşită în raport cu lumea occidentală, ci un regres substanţial al României”, a conchis Alfred Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.