img_adtt5Ediţia cu numărul 8 Angajatori de TOP Timişoara se va desfăşura săptămâna viitoare, vineri şi sâmbătă, pe 18-19 martie, la Centrul Regional de Afaceri. Majoritatea companiilor oferă o remuneraţie financiară în intervalul 300-400EUR pentru programele de internship şi 1000 – 1500 EUR pentru joburile dedicate profesioniştilor. Estimările companiilor variază în funcţie de domeniul de activitate şi nivelul de experienţă. Noutatea ediţiei din această primăvară constă în posibiltatea vizitatorilor de a susţine interviuri-fulger pe parcursul celor 2 zile. În plus, va exista o zonă dedicată gadgeturilor, care încorporează tehnologii inovatoare. 25 de conferinţe şi workshopuri susţinute de companii şi sesiuni de consiliere gratuite vor avea loc pe 18-19 martie la CRAFT.

Salariile oferite de cele 60 de companii participante la Angajatori de TOP Timişoara. Remuneraţia oferită de companii pentru joburile deschise este în directă proporţionalitate cu nivelul de experienţă, competenţele şi domeniul de activitate. În urma informaţiilor primite din partea companiilor, a reieşit că în medie pentru poziţiile din cadrul programelor de internship salariile oferite se încadrează în intervalul 300-400 EUR, pentru poziţiile entry-level angajatorii oferă o remuneraţie cuprinsă în intervalul 400-500 EUR, pentru cele middle-level între 700–1000 EUR. Pentru poziţiile dedicate candidaţilor senior remuneraţia este cuprinsă între 1000-1500 EUR şi peste 1500 EUR.

Unde greşesc candidaţii atunci când aplică la un job? Una dintre cele mai frecvente greşeli ale candidaţilor este modul în care își redactează CV-ul (39%), urmată îndeaproape, pe a doua poziţie, de modul în care se prezintă la interviu (36%). Pe a treia poziţie se situează o înţelegere defectuoasă a modului de aplicare la poziţiile disponibile (15%), urmată de rezolvarea testelor aplicate de companie (9%). Târgul de joburi este o ocazie extraordinară pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă de a lăsa o impresie bună angajatorului cu care interacţionează şi de a se face remarcați. Pentru a veni în ajutorul candidaţilor, în cadrul Angajatori de TOP Timişoara va exista o zonă denumită CV Experts, unde consultanţi în recrutare vor oferi consiliere gratuită şi sfaturi în privinţa modului corect de redactare al CV-ului. „Fiecare poveste are un început. Atunci când dorești o schimbare profesională, povestea începe cu un CV. Cred cu adevărat că toți oamenii merită ascultați, dar este foarte important ca povestea ta să aibă o formă atractivă, care să stârnească interesul recruiterului de a te cunoaște. Vino la Angajatori de TOP și solicită un feedback din partea unui specialist HR din cadrul standului CV Experts! Împreună putem scrie o poveste frumoasă.” – Grațiela Toader, HR Specialist Step Up Professional HR Services.

Ce se întâmplă nou la ediţia Angajatori de Top Timişoara? Noutatea constă în posibilitatea candidaţilor de a participa la o serie de interviuri – fulger, susţinute în cele două zile ale evenimentului. Conceptul de speed interview (interviuri-fulger) este unul dintre cele mai noi tehnici de recrutare, care prezintă avantaje de ambele părţi. Pentru candidaţi, beneficiul este că vor fi expuşi la o serie de interviuri cu un număr mare de companii într-o perioadă limitată de timp, maximizând astfel şansa de a găsi un loc de muncă, iar pentru companii, le oferă posibilitatea să avanseze în procesul de recrutare şi să îşi acopere, astfel, poziţiile disponibile mult mai rapid. Interviurile vor avea loc pe 18-19 martie în cadrul CRAFT, într-un spaţiu special amenajat.

În plus, în cadrul ediţiei din această primăvară, la standurile companiilor cu centre R&D, vizitatorii pot testa o serie de inovaţii tehnologice, dispozitive portabile, vor putea să experimenteze cele mai noi tehnologii, device-uri şi gadgeturi, la crearea cărora există posibilitatea să contribuie, dacă vor fi selectaţi pentru joburi din R&D (research and development – cercetare şi dezvoltare) sau inginerie.

Ediţia aceasta a evenimentului Angajatori de TOP Timişoara reuneşte și 25 de sesiuni denumite SkillShops şi TechTalks, prin care participanţii vor avea parte de o experienţă unică, sesiuni şi discuţii cu reprezentanţii companiilor. Prin sesiunile SkillShops, candidaţii au posibilitatea de a descoperi ce abilităţi şi competenţe caută companiile, cum le poţi îmbunătăţi şi cum poţi deveni un candidat potrivit pentru a face parte din echipa lor. Câteva dintre companiile care vor susţine astfel de prezentări sunt: EY România, Accenture, Lidl Romînia, Valeo, Zoppas Industries Group, Continental, Leman Industrie.

TechTalks sunt sesiuni dedicate candidaţilor cu profil tehnic, celor care sunt pasionaţi de tehnologie si vor să afle informaţii cu privire la ultimele tendinţe în tehnologie, pe 3 direcţii: Software Development, Cloud și Big Data, respectiv Embedded Software. Companiile vor susţine demonstraţii live de scripting şi vor prezenta studii de caz şi proiecte la care lucrează în prezent. Câţiva dintre angajatorii care pot fi întâlniţi în cadrul acestor sesiuni sunt: BearingPoint, Nokia, Yazaki Component Technology, Movidius, Atos IT, Microsoft, Atigeo, Continental, Visma Software, IBM.

„Compania noastră va continua creşterea din ultimii ani, numărul de angajări la nivel de ţară fiind estimat la 1500. Profilurile căutate sunt în mod special tehnice: ingineri software, ingineri hardware, ingineri mecanici, ingineri testare, ingineri mentenanţă, ingineri electricieni, ingineri automatişti, dar şi funcţii de management şi project management şi funcţii de suport în domeniul financiar, achiziţii etc.” – Maria Marcovici, HR Marketing Specialist, Continental Automotive România.
„berg COMPUTERS se află în prezent pe o pantă ascendentă de dezvoltare, de aceea dorim să ne mărim considerabil echipa în anul 2016. Avem un număr mare de poziţii disponibile în companie, pentru toate nivelele de experienţă, de la entry-level la senior-level. De asemenea, suntem pregătiţi să încurajăm şi dezvoltarea tinerilor programatori care sunt la început de drum, prin programe de practică şi internship. Suntem entuziasmaţi de planurile companiei pentru anul acesta şi avem convingerea că participanţii la evenimentul Angajatori de Top ne vor vizita standul, într-un număr din ce în ce mai mare” – Valentina Mitroi, Human Resources Analyst, berg COMPUTERS.

„În acest moment, iSoftBet Romania recrutează atât roluri de juniori, în cadrul echipei Games Development, cât și roluri de seniori, pentru departamentele IT și PHP. La eveniment vom fi prezenți cu o ofertă diversificată, nu doar dedicată programatorilor, ci tuturor celor interesați de gaming” – Oana Ilie, HR Manager, iSoftBet.

Detalii despre eveniment, companii participante şi programul celor 25 de conferinţe şi workshopuri susţinute de companii pot fi regăsite la secţiunea dedicată târgului pe www.hipo.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.