Primăria Municipiului Timișoara a reabilitat complet acoperișurile a două licee mari din oraș, care funcționează în clădiri istorice. Investițiile, în valoare de peste 1 milion de lei, de la Liceul W. Shakespeare și Liceul J. L. Calderon, au fost finalizate în această vară și aduc beneficii pe termen lung.

„Aceste două lucrări erau necesare de foarte mult timp. De exemplu, la Calderon infiltrațiile au fost atât de mari, încât a fost necesar să reabilităm și tavanul de la ultimul etaj și pereții afectați. Am urgentat toate etapele acestor investiții, iar din această toamnă, părinții elevilor nu trebuie să-și mai facă griji că pot apărea probleme în caz de furtună sau vijelie. Prin efortul comun al colegilor mei, directorilor și echipelor de pe teren, am finalizat aceste lucrări în termen, înainte de începerea noului an școlar.” transmite viceprimarul Ruben Lațcău.

Au fost reabilitate acoperișurile de la clădirile situate în Piața Romanilor, nr. 13 (Liceul Shakespeare) și pe str. C. Sălceanu, nr. 11 (Liceul Calderon). În cadrul lucrărilor, învelitorile celor două acoperișuri au fost înlocuite, iar jgheaburile și burlanele pentru evacuarea apelor pluviale au fost montate, astfel că apa de ploaie nu mai pătrunde în școală. De asemenea, s-a restabilit integritatea structurală a acoperișului și structura din pod a fost ignifugată.

Reparații la alte două licee

În această vară, Primăria Timișoara a efectuat, de asemenea, reparații curente la acoperișurile a încă două școli, respectiv Liceul Tehnologic Ferdinand și Liceul Grigore Moisil.

Valoarea contractului pentru Liceul Shakespeare este 450.269,37 lei (TVA inclus), iar firma responsabilă de execuție a fost Restaurotim Construct SRL. Valoarea contractului pentru Liceul Calderon este de 605.778,1 lei (TVA inclus), iar firma responsabilă de proiectare și execuție a fost Asocierea Nedex Grup, lider, și Golotim Global SRL, asociat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.