Dezinformarile practicate de administratia USR a Timisoarei au devenit o parte evidenta din cotidian, la fel ca si continuarea practicilor incriminate de USR inainte de castigarea alegerilor. Intre timp, aceste practici proaste au fost preluate si asimilate si de administratia timisoreana, sub aspectul „Primariei de Sticla” care devine din ce in ce mai opaca.

Un bun exemplu este ceea ce urmează să se întâmple azi, când aleșii locali convocați în ședință ar urma să voteze documentația aferentă unui nou contract care se întemeiază pe vechiul regulament, regulamentul adoptat prin HCL 454/2017. În mod normal acestă documentație ar trebui să se bazeze pe noul regulament ce va fi pus în dezbatere publică mâine. Altfel, rolul democrației mimate este doar .. mimarea. Consilierul local spune că proiectul de hotărâre privind aprobarea Studiului de oportunitate, Caietului de sarcini şi a modelului de Contract de delegare a gestiunii prin concesiune a activităților de salubrizare stradală și deszăpezire, trebuie retras de pe ordinea de zi a plenului convocat azi, deoarece săptămâna trecută s-a publicat noul Regulament al serviciului de salubrizare a municipiului Timișoara, fiind organizată dezbatere publică în 10 august.

Ce rost mai are dezbaterea publică, dacă rezultatul ei este inutil?

„În condițiile astea, ce rost are dezbaterea publică pe noul Regulament din 10 august, cât timp ei vor sa aprobe documentația aferentă salubrizării stradale și deszăpezirii mâine, în 9 august, fără a ține cont de reglementările noului Regulament?!” se întreabă Roxana Iliescu.„Conform documentelor transmise, Studiul de oportunitate, Caietul de sarcini și noul Contract sunt elaborate in baza vechiului Regulament de salubrizare adoptat in baza HCL 454/21.11.2017, adică în baza unui HCL ce va fi abrogat odată cu adoptarea noului Regulament!” continuă Roxana Iliescu, consilier local și avocat.

Se impune retragerea proiectului salubrizării de pe ordinea de zi.

Avocatul Roxana Iliescu spune că se impune retragerea acestui proiect de pe ordinea de zi de azi și supunerea lui la vot ulterior adoptării noului Regulament de salubrizare. Un lucru absolut normal, atunci când nu vrei să mimezi democrația și vrei să respecți regulile democratice ale guvernării. Nu poți să trimiți peste noapte consilierilor locali o documentație groasă cât o carte iar mai apoi să ai pretenția ca aceștia să voteze , ba mai mult, să depună amendamente la el – pentru că. nu-i așa, ăsta este rolul oricărui consiliu local – să aducă îmbunătațiri actului de guvernare locală.

Lipsă de respect pentru consilierii locali

Roxana Iliescu spune că documentația aferentă noului contract de salubrizare și deszăpezire are peste 400 pagini și iar a fost transmisă de pe o zi pe alta consilierilor locali. „E clar ca in condițiile astea, pe repede înainte, consilierii locali nu pot face o analiză temeinică pentru a vota in cunoștință de cauză și cu atât mai puțin pentru a putea face eventuale amendamente” menționează consilierul local.

Adminitrația Fritz, prinsă din nou cu minciuna

Roxana Iliescu spune că a stat și a citit noul regulament din cap în coadă, iar la o primă analiză poate trage următoarele concluzii:

  1. Afirmația conform căreia in vechiul contract serviciul de salubrizare includea doar 40% din străzile din Timisoara, este o minciună. Conform vechiului caiet de sarcini/ contract, au fost incluse toate cele 1227 străzi din nomenclatorul oficial al orașului.
  2. Referitor la suprafețe, comparând suprafețele prevăzute în contractul vechi cu cele din noul caiet de sarcini, reiese că acestea sunt identice in majoritatea cazurilor. Din informațiile primite din partea aparatului de specialitate, in urma măsurătorilor efectuate anul trecut, raportat la suprafața totală a căilor de circulație, de aproximativ 2,5 mil. mp, s-a identificat o diferență de doar 3%.
  3. Tot legat de suprafețe, trebuie spus ca vechiul contract prevedea asigurarea serviciului de salubrizare constând in maturat manual și mecanizat, spălat, stropit și răzuit rigole inclusiv in parcările de reședința. In noul contract nu se mai asigura aceste servicii.

Parcările rezidențiale, piețele volante și stațiile STPT – excluse din noul contract de salubrizare

De asemenea, in noul contract nu se mai asigura servicii de salubrizare in piețele volante, in stațiile mijloacelor de transport și nici nu se vor mai executa activități de întreținere zilnică a curățeniei pe căile de circulație, ci doar golirea coșurilor de gunoi, menționează consilierul local Roxana Iliescu. Totodată, într-un comunicat remis presei luni, 7 august, administrația orașului precizează că în noul contract de salubrizare vor fi incluse toate străzile orașului – o precizare inutilă, deoarece și în vechiul contract, semnat în 2019 de administrația Robu, erau incluse toate străzile orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.