Ziua Serbiei la Iulius MallPersoanele care doresc să afle mai multe despre tradiţiile altor popoare sunt invitate, în weekend, la o serie de evenimente dedicate Zilei Serbiei, sărbătorită în fiecare an pe data de 15 februarie. Programate sâmbătă, 13 februarie 2016, manifestările se adresează timişorenilor de etnie sârbă, celor care îndrăgesc obiceiurile vecinilor de peste graniţă, dar şi turiştilor din Serbia care vizitează mall-ul.

Clienţii Iulius Mall vor avea ocazia să admire ţesăturile şi broderiile artizanale create de „Bunicuţele din Uzdin”, special invitate la acest eveniment. Mai mult, persoanele interesate vor putea învăţa direct de la talentatele doamne cum se împletesc ciorăpei din lână sau cum se decorează, cu acul şi igliţa, diferite obiecte tradiţionale. Bunicuţele vor oferi şi informaţii interesante despre portul popular şi obiceiurile din regiunea lor. Standul unde se va desfăşura atelierul de creaţie şi unde vor putea fi admirate obiectele artizanale va fi amplasat la demisolul Iulius Mall Timişoara şi va fi deschis sâmbătă, între orele 12.00 – 18.00.

Tot sâmbătă, de la ora 17.00, formaţia de tamburaşi condusă de Toma Giurici, una dintre cele mai vestite din Banat, va susţine un recital de muzică sârbească, locul desfăşurării acestuia fiind demisolul mall-ului. Tamburele sunt instrumente tradiţional sârbeşti, cu coarde, asemănătoare mandolinelor. Grupurile de tamburaşi reprezintă una dintre cele mai frumoase tradiţii sârbeşti, muzica lor răsunând, conform obiceiurilor, la evenimentele festive.

Articolul precedentRadu Jude, regizorul de film care a caștigat Ursul de Aur si Ursul de Argint la Berlin, regizeaza teatru la Timisoara
Articolul următorFurturi de stâlpi din lemn de la amenajările efectuate pe malul Canalului Bega

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.