Poliţiştii de frontieră arădeni din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac și Nădlac II au depistat 53 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în patru autoutilitare conduse de cetățeni români.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, trei cetățeni români, conducând autoutilitare înmatriculate în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, instalații și componente auto pentru societăți comerciale din Franța și Italia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, 38 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări, unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, India, Egipt, Pakistan și Maroc, intrați legal în România în baza documentelor personale.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, colegii noștri au efectuat controlul asupra unei autoutilitare înmatriculată în România, condusă de un cetățean român în vârstă de 23 de ani. În urma controlului au fost descoperite, în compartimentul destinat mărfurilor, 15 persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Pakistan, având vârste între 20 și 49 de ani, fiind intrați legal în țara noastră.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.