Având în vedere faptul că, începând cu data de 5 februarie 2016, Muzeul Banatului găzduieşte în Bastionul Theresia expoziţia „Our Body: Universul Interior”, Societatea Timişoara doreşte să atragă atenţia asupra următoarelor aspecte legate de această expoziţie:
our body universul interior

I. Expoziția prezintă corpuri umane reale, înfățișate în diferite ipostaze, jupuite de piele, cu țesuturile și organele interne expuse, conservate prin tehnica plastinaţiei (tratare cu cauciuc siliconic lichid).

Expoziţia este adusă în România de către Universal Exhibition Group, fiind prezentată anul trecut şi la Iulius Mall Cluj Napoca.

Potrivit declaraţiilor doamnei Heidi Pincher, reprezentant al Universal Exhibition Group, din cadrul conferinţei de presă organizate la deschiderea expoziţiei de anul trecut de la Cluj-Napoca, specimenele expuse au fost procurate de la Anatomical Sciences & Technologies Foundation din Hong Kong, ele aparţinând unor oameni decedaţi în China.

Organizatorii au invocat faptul că „legea” nu le permite să prezinte documentele care atestă identitatea decedaţilor expuşi, cauzele decesului, ori documente privind consimţământul lor sau al familiilor lor în vederea folosirii corpurilor în scopuri educaţionale.

II. Legat de expoziţia ce urmează să se deschidă în oraşul nostru, considerăm că expunerea unor cadavre spre delectarea publicului, în diferite ipostaze, unele chiar ilare, în scopul de a obține profit, reprezintă un comportament nefiresc faţă de corpul unei persoane decedate, care afectează grav sentimentul de respect faţă de morţi şi contravine credințelor tradiționale ale poporului român ce impun un comportament decent față de corpul defunctului și organizarea de funeralii.

Dincolo de pretextul educaţional, organizatorii fac practic un spectacol din expunerea corpurilor unor persoane decedate, de pe urma căruia se obţin câştiguri băneşti.

III. Mai dorim să arătăm că o expoziţie similară a fost interzisă în aprilie 2009 pe teritoriul Franței, prin hotărâre judecătorească, în temeiul prevederilor legii civile franceze care statuează că: “Rămășițele pământești ale persoanei decedate trebuie tratate cu respect, demnitate și decență”. Judecătorii francezi au considerat că: „Spaţiul desemnat de lege pentru cadavre este cel al cimitirului”.

Tot prin hotărâre judecătorească, Israelul a interzis o astfel de expoziţie în octombrie 2012, pe considerentul că „violează demnitatea umană, inclusiv demnitatea persoanei decedate”, instanţa hotărând ca autorităţile israeliene să ia toate măsurile necesare ca un astfel de eveniment să nu mai aibă loc vreodată în Israel.

IV. Atragem atenția că decedaţii provin din China, o țară totalitară, condusă de regimul comunist, cunoscut pentru încălcarea drepturilor omului, astfel că, în mod firesc, la nivel internaţional s-a ridicat întrebarea dacă  trupurile expuse nu aparțin dizidenţilor executați în închisorile chineze.

China este acuzată de tortură, tratamente inumane sau degradante folosite în mod obișnuit în sistemul de detenție chinez, de persecuții politice și religioase și de uciderea prizonierilor de conștiință aflați în închisorile chineze, în special practicanți Falun Gong, pentru a le vinde organele pentru profit, afacere organizată de sistemul militar. Aceste aspecte sunt documentate pe larg în rapoarte internaționale. Inclusiv Parlamentul European a adoptat la data de 12 decembrie 2013 o rezoluţie prin care condamnă recoltarea forţată de organe de la prizonieri de conştiinţă din China.

China este singura ţară care plastinează cadavre, fapt permis, considerăm noi, tocmai de contextul teribil al situaţiei drepturilor omului din această ţară.

În acest context menționăm faptul că firma americană Premier Exhibitions, care expune în SUA cadavre de acest gen, provenite, în mod evident, tot din China, a fost obligată în anul 2010 de către Procurorul General al New York-ului, Andrew Cuomo, să afișeze pe prima pagină a site-ului Premier Exhibitions un anunț, potrivit căruia: „Această expoziție afișează rămășițe umane ale cetățenilor sau rezidenților chinezi, primite inițial de la Biroul chinez de Poliție. Biroul chinez de Poliție poate primi corpuri umane din închisorile chineze”.

Mai dorim să arătăm că de obicei companiile care organizează astfel de expoziţii în lume afirmă, la fel ca şi organizatorul de la Muzeul Banatului, că acestea au fost donate de universităţi şi fundaţii chineze, în scopuri ştiinţifice şi educaţionale.

O echipă ABC News a efectuat cu ani în urmă o investigaţie în oraşul Dalian, unde se efectua plastinaţia. A descoperit că „universitatea” despre care se vorbea în acel caz era în fapt o baracă dintr-un ghetou al oraşului. Aici erau plastinate, în condiţii insalubre, cadavre aduse cu camionul – uneori pline de sânge – de la Biroul Securităţii şi Poliţiei din oraşul Dalian. Ancheta jurnaliștilor de la ABC News pe această temă:

Investigația ABC News despre cadavrele plastinate din China

Opriți această expoziție criminală în România!Cadavrele sunt din China comunistă. Nu au nici un act de identitate, pentru a putea afla cine este persoana jupuită. Metoda de plastinare cere cadavre proaspete care au murit în ultimele 48 de ore, deci nu vorbim de cadavre nerevendicate.Vă dați seama ce abuz?Să îți dispară copilul, fratele sau părintele într-o zi și apoi să îl găsești într-o asemenea expoziție.Este absolut monstruos!Numai o societate criminală comunistă poate permite așa ceva la nivel de stat.Pentru mai multe detalii urmăriți filmul de mai jos si pagina noastră.

Posted by Stop Cadavrelor din China Comunistă on Wednesday, July 29, 2015

Pentru motivele expuse mai sus, considerăm că o astfel de expoziție nu ar trebui găzduită de Muzeul Banatului și nu își are locul în nicio altă locaţie din România, fapt pentru care solicităm autorităţilor române închiderea și interzicerea expoziției pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.